Jagodina - Sport - B92 Lokal

Završeno 17. takmičenje u klizanju u Jagodini

Odlična organizacija, sportski duh spretnih, mladih i talentovanih klizača, ali i dobra zabava i druženje na ledu obeležili su 17. po redu takmičenje u klizanju koje je na Gradskom klizalištu u Jagodini održano nedavno.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Shutterstock/Pavel Ilyukhin
Foto: Shutterstock/Pavel Ilyukhin

Takmičenje je tokom prve večeri održano u pojedinačnoj, a druge u ekipnoj konkurenciji. Kada je pojedinačna konkurencija u pitanju, prvo mesto u kategoriji dečaka i devojčica koji pohađaju prvi i drugi razred, osvojili su Mihajlo Ivanović, učenik Osnovne škole "Milan Mijalković" i Anđela Anđelković, učenica Osnovne škole "17. oktobar".

U kategoriji dečaka i devojčica koji su treći i četvrti razred, prva mesta pripala su Viktoru Beriću, učeniku Osnovne škole "Goran Ostojić" i Hani Tarnoci, učenici Osnovne škole "Boško Đuričić", navodi se na sajtu Grada.

Među petacima i šestacima, najbolji su bili Matija Pavićević, učenik Osnovne škole "17. oktobar" i Klara Janić, učenica Osnovne škole "Goran Ostojić".

Kada su u pitanju sedmaci i osmaci, šampionske pozicije pripale su učenicima Osnovne škole "Boško Đuričić": Luki Njegiću i Mariji Majstorović.

U kategoriji učenika srednjih škola, najbolji su bili učenici Elektrotehničko-građevinske škole "Nikola Tesla": Andrija Tanasković i Emilija Zlatković.

U ekipnoj konkurenciji, najbolje su se pokazale Osnovna škola "Boško Đuričić" i Elektrotehničko-građevinska škola "Nikola Tesla".

"Zadovoljstvo je učestvovati, a još veće pobediti. Naša škola već godinama unazad pobeđuje i ništa nije slučajno zato što se puno radi na tome. Mnogo je lepo to što su mnoge škole tu sa nama učestvovale i pokazale da su i one radile. Imali smo jaku konkurenciju. Ovo za decu mnogo više znači jer se radi o velikom druženju, stiču naviku da se bave sportom, okupljaju i zabavljaju na najbolji mogući način. Svaki rad donese i dobre rezultate. Mi smo pobedili, a čestitamo i ostalim ekipama", rekla je Bojana Antonijević, nastavnica u Osnovnoj školi "Boško Đuričić".

Gradsko klizalište u Jagodini uspešno radi već 19 godina i do sada je veliki broj dece i mladih upravo na ovom mestu stekao klizačke veštine. Takmičenje predstavlja krunu sezone klizanja u ovom gradu, a organizatori su i ove godine bili zadovoljni odživom dece.

"Jako je veliko interesovanje izazvalo klizalište u našem gradu od kada smo ga postavili. Svake godine je sve više dece koja klizaju, a ima i sve više dece na ovom takmičenju kada zatvaramo sezonu klizanju", rekao je Branislav Milojević, rukovodilac Hale sportova JASSA u Jagodini.

Po završetku, najbolji učesnici dobili su i vredne nagrade, koje je obezbedila Skupština grada Jagodine, a koja je zajedno sa Jagodinskim sportskim savezom organizovala ovo takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.