Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Palma posetio Katerini i novoizabranog gradonačelnika Dumosa FOTO

Gradonačelnik glavnog grada grčke regije Pierija, Katerini, Janis Dumos i predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je i počasni konzul Grčke u Srbiji i počasni građanin grada Katerini, dogovarali su se o terminima posete delegacije koju tradicionalno organizuje Palma u grčkom letovalištu Paraliji.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Skupština Grada Jagodina
Foto: Skupština Grada Jagodina

Tom prilikom predsednik Marković je zahvalio Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji.

"Želim da se zahvalim grčkom narodu, Republici Grčkoj i premijeru Kirijakosu Micotakisu na podršci Srbiji. Premijer Kirijakos Micotakis, kao i njegov otac Konstantin Micotakis svojevremeno, podržava Srbiju, jer i tada i sada na strani Srbije je pravo i pravda. Za nas Srbe posebno je važna poruka premijera Micotakisa kada je razgovarao sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem pre osam dana u Beogradu, a koja glasi "Stav Grčke u vezi sa Kosovom ostaje nepromenljiv", što znači da Grčka neće priznati jednostrano proglašeno takozvano nezavisno Kosovo", izjavio je ovom prilikom Dragan Marković Palma, i naglasio da njegova stranka Jedinstvena Srbija podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića.

Marković je imao i predlog za svog domaćina kada je u pitanju turizam.

"Kada su Srbi počeli da dolaze na letovanje u Paraliju, koja pripada gradu Katerini, pre 40 godina, tada je Paralija imala tri hotela, a sada mogu slobodno da kažem da su građani Srbije napravili dve Paralije. Danas imamo problem da veliki broj Srba i dalje želi da letuje u Paraliji, ali turstičke agencije iz nekih drugih država zakupe sve i onda piše "nema slobodnih soba". U Srbiji su poslednjih godina povećane plate i penzije i sve više ljudi ide na letovanje i u tom kontekstu moj predlog je da se bar 15 posto ukupnih kapaciteta u Paraliji i regiji Pierija obezbedi za turiste iz Srbije, jer danas građani Srbije planiraju odmore dva meseca pre odlaska, a ne sedam osam meseci pre kao nekada", rekao je Marković.

Janis Dumos: Gospodine Markoviću, apsolutno se slažemo

Foto: Skupština Grada Jagodina
Foto: Skupština Grada Jagodina

"U opštima crtama gospodine Markoviću mi se apsolutno slažemo i otvoreni smo za razgovor o svakom korisnom predlogu. Ja sam studirao na Pedagoškom fakultetu u Somboru i danas sam često u Srbiji. Osim što sam izabran za gradonačelnika Katerini, privatni sam preduzetnik kao i vi i mi se vrlo dobro razumemo. Vaš rad mi je poznat i zato mi je veoma drago da vas prvi put neposredno upoznam i zato sam Vas danas i pozvao iako sam tek nešto više od mesec dana na ovoj funkciji. Ja se slažem da je za nas važno da nastavimo veoma uspešnu saradnju sa Vama i saradnju naša dva grada i građana Srbije. Građani Srbije su prvi otvorili turizam u Paraliji i našoj regiji Pierija i mi to poštujemo", istako je gradonačelnik Katerini koji je prihvatio Markovićev poziv da poseti Jagodinu.

U delegaciji Jedinstvene Srbije i grada Jagodine bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, zamenik predsednika Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Života Starčević, direktor Doma zdravlja u Jagodini doktor Darko Miletić i jedan od najpoznatijih srpskih kardiologa, funkcioner Jedinstvene Srbije doktor Miodrag Jarkin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.