Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Palma se sastao sa vlasnikom austrijske kompanije "Šibel": Jednom od 13 jagodinskih stranih investicija

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma sastao se u Beču sa Klausom Šibelom, vlasnikom kompanije Šibel, koja je izgradila svoju fabriku u Jagodini, koja već neko vreme radi, i koju će zvanično otvoriti u utorak 5. marta.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Skupština Grada Jagodina
Skupština Grada Jagodina

Dragan Marković Palma je rekao da je Šibel u Srbiji sada domaća srpska kompanija i da se njihovi proizvodi prodaju širom sveta.

"Danas u Srbiji i u Jagodini je važno da poslodavci poput Šibela, da bi zadržali kvalitetnu radnu snagu, povećaju plate zaposlenima. Srbija više nije tržište jeftine radne snage, već tržište kvalitetne radne snage" izjavio je Marković.

Klaus Šibel, vlasnik kompanije Šibel, rekao je da je zadovoljan uslovima i načinom na koji je dočekan kao investitor u Srbiji i da će u narednom periodu širiti svoje proizvodne kapacitete u Jagodini.

"Već u maju mesecu u fabriku u Jagodini stižu nove mašine a u narednom periodu povećaćemo i broj zaposlenih" izjavio je gospodin Šibel.

Inače Šibel je o kompanija sa sedištem u Beču koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearane elektrane, a najviše proizvodi aktuatore - pretvornike, koje plasira širom sveta. Ovu kompaniju je Dragan Marković Palma i Skupština grada Jagodine sama dovela u svoj grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.