Jagodina - Politika - B92 Lokal

"Jasan govor Vučića u Njujorku, ali se neki prave da ne čuju"

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija bio impresivan, te da je taj govor pokazao da Srbija samo želi da se poštuje međunarodno pravo.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Skupština Grada Jagodina
Foto: Skupština Grada Jagodina

"Ja očekujem da neki sa tog najvećeg svetskog političkog skupa bar promene stav prema Srbiji, pre svega očekujem to od onih u Evropskoj uniji. Želim da se zahvalim kao predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine predsedniku Aleksandru Vučiću na borbi i hrabrosti", rekao je Marković na konferenciji za novinare u Skupštini grada Jagodina.

Kako je istakao, očekuje i da se malo smanji pritisak na Srbiju po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, jer ove sankcije nisu i neće doprineti da rat u Ukrajini prestane, te da nam, kako je dodao, ne diraju svetu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju.

"Bolju i jasniju poruku Vučić nije mogao da pošalje, ali čini se da se neki prave da ne čuju. Srbija nikada neće da se odrekne svojih prijatelja, a oni drugi nam nisu neprijatelji, ali imaju neke svoje interese. Srbija ima svoj interes i ne sedi na dve stolice nego sedi na srpskoj stolici i svi u Srbiji treba da podrže predsednika Vučića u njegovoj borbi za očuvanje državnih i nacionalnih interesa, svi treba da stanemo iza predsednika. Nikada nam nije bilo potrebnije jedinstvo nego danas. Srbija želi da što pre stane rat u Ukrajini", zaključio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.