Jagodina - Ekonomija - B92 Lokal

Jagodina traži zakupca za apoteke: Raspisan konkurs za 6 poslovnih prostora, koji su uslovi?

Na osnovu Odluke gradonačelnika grada Jagodine, Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini, objavila je Oglas o davanju u zakup na određeno vreme poslovnog prostora putem raspisivanja oglasa za prikupljanje pismenih ponuda.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Depositphotos, SimpleFoto
Foto: Depositphotos, SimpleFoto

Kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji, u zakup na period od 15 godina daje se sledeći poslovni prostor:

1. Poslovni prostor u Karađorđevoj ulici - prostorije apoteke u objektu Doma zdravlja Jagodina, ukupne površine 336 kvadratnih metara;

2. Poslovni prostor u Nikčevićevoj ulici - prostorije apoteke, ukupne površine 220 kvadratnih metara;

3. Poslovni prostor u objektu Doma kulture u Ribaru - prostorija apoteke u sklopu ambulante DZ Jagodina, površine 17,64 kvadratna metra;

4. Poslovni prostor u objektu Doma kulture u Bagrdanu - prostorije apoteke u sklopu ambulante DZ Jagodina, ukupne površine 21,69 kvadratnih metara;

5. Poslovni prostor u Glogovcu - prostorija apoteke u sklopu ambulante DZ Jagodina, površine 16 kvadratnih metara;

6. Poslovni prostor u Bunaru - prostorije apoteke u sklopu ambulante DZ Jagodina, ukupne površine 25,20 kvadratnih metara.

Najniži iznos mesečne zakupnine (početna visina zakupnine) za navedeni poslovni prostor je 2.900,00 evra u dinarskoj protivvrednosti, bez uračunatog PDV-a, kao visina mesečne zakupnine za prvi mesec zakupa.

"Poslovni prostor se daje u zakup u postojećem - 'viđenom stanju', za obavljanje apotekarske delatnosti. Zakupac se obavezuje da zasnuje radni odnos na neodređeno vreme sa 22 zaposlena Apotekarske ustanove Jagodina (od kojih je 19 radnika u struci: farmaceuti i farmaceutski tehničari i 3 nezdravstvena radnika) i obavezuje se da preuzme ukupne obaveze i potraživanja iste ustanove sa stanjem na dan zaključenja ugovora o zakupu, o čemu će biti zaključeni posebni ugovori, nakon zaključenja ugovora o zakupu", dodaje se.

Uz to, zakupac će, odlukom nadležnog organa, biti oslobođen plaćanja zakupnine za određeni vremenski period srazmerno preuzetim obavezama. Takođe, zakupac ne može vršiti adaptaciju poslovnog prostora bez prethodne saglasnosti zakupodavca, a svi troškovi adaptacije zakupljenog poslovnog prostora padaju na teret zakupca.

Poslovni prostor može se razgledati svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a uvid u dokumentaciju u isto vreme kod odgovornog lica Apotekarske ustanove Jagodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.