Jagodina - Društvo - B92 Lokal

U Jagodini proslavljena pravoslavna Nova godina uz Kikija Lesendrića i "Pilote"

Muzički događaj održan je u sklopu manifestacije "Jagodinska novogodišnja čarolija", čiji su organizatori Kulturni centar "Svetozar Marković" i Jagodinski sportski savez.

Izvor: noviput.rs/D.M. Jagodina
Podeli
Ilustracija/Foto: nednapa/Shutterstock
Ilustracija/Foto: nednapa/Shutterstock

Njen pokrovitelj je Skupština grada Jagodine, prenosi noviput.rs.

Pravoslavna Nova 2023. godina, na gradskom trgu u Jagodini, dočekana je proteklog petka uz spektakularni koncert Kikija Lesendrića i grupe "Piloti".

Ovo nije bio njihov prvi nastup u Jagodini, a frontmen sastava Zoran Kiki Lesendrić pre početka koncerta istakao je da iz ovog grada grupa uvek nosi odlične utiske.

"Utisci su do sada uvek bili super. Svirali smo i leti i zimi, a jednom i na jesen u Centru za kulturu. U proteklih 10 godina, Jagodina je grad u kom smo dobrodošli. Večeras dajemo sve od sebe. Stvarno je lep grad i uvek volim da dođem ovde. Ima dosta da se vidi i obiđe. Što se želja u Novoj godini tiče, uvek nam treba zdravlja i sreće. Ako smo složni, onda mislim da smo nepobedivi", rekao je muzičar.

Posetioci su imali priliku da uživaju u pravom muzičkom vremeplovu. Poznati sastav svirao je legendarne brže i sporije stvari poput "Svet je lep kada sanjamo", "Uvek te đavo nađe lakše nego ja", "Neverna si", "Te noći kad smo se potukli zbog nje", kao i obrade pesama svojih kolega, a predstavljene su i kompozicije sa najnovijeg albuma "Mali tragovi na nebu" koji je izašao pre par meseci.

Publika je horski pevala poznate pesme, a prisutni su bili ljudi različitih starosnih generacija: od onih koji su odrasli uz njihove pesme, pa sve do onih mlađih koji su se tek nedavno upoznali sa njihovim stvaralaštvom. Njihovi utisci su bili i više nego pozitivni.

"Ovo je fenomenalno. Ja sam došao iz Beograda ovde i vatromet je bio top. Muzika je super, tako da sve pohvale", rekao je jedan mladi posetilac.

"Svaka čast. Prelepo je, ali koliko vidim, ne samo meni. Ja sam malo starija, ali ovo je moja generacija. Divno je zaista", rekla je jedna gospođa iz publike.

Pravoslavna Nova godina dočekana je uz odbrojavanje i tradicionalni višeminutni, raznobojni ponoćni vatromet, posle čega je koncert nastavljen u odličnoj atmosferi. Prisutni su, a naročito oni mlađi, kamerama svojih mobilnih telefona beležili čaroliju na nebu i delili je na društvenim mrežama, a na nju nije ostao imun ni sam pevač.

"Ovo je najduži vatromet na svetu. Po mnogo čemu je specifičan", rekao je frontmen "Pilota" sa osmehom.

Treba napomenuti i da je Gradsko klizalište radilo tokom cele večeri, a da je na njemu i tokom trajanja koncerta bilo posetilaca. Organizatori "Jagodinske novogodišnje čarolije" su Kulturni centar "Svetozar Marković" i Jagodinski sportski savez, dok je pokrovitelj Skupština grada Jagodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.