Jagodina - Društvo - B92 Lokal

U Jagodini održana humanitarna akcija "Čuti i razumeti"

Humanitarna akcija "Čuti i razumeti", posvećena osobama sa oštećenim sluhom, održana je u petak 22. septembra po dvanaesti put. Tradicionalna humanitarna akcija se organizuje od 2012. godine krajem septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, a ove godine učesnici akcije su se družili u Jagodini.

Izvor: infocentrala.rs Jagodina
Podeli
Foto: Shutterstock/DMZ001
Foto: Shutterstock/DMZ001

I ove godine, akciji su prisustvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, bila su prisutna deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Beograda, Niša, Subotice, Kragujevca i Jagodine, navodi Infocentrala.

Organizaciju ovogodišnje humanitarne akcije pomogli su Gradska uprava Jagodine, Kulturni Centar i Turistička organizacija Jagodine, Muzej voštanih figura i Zoo vrt u Jagodini i mnogi drugi. Akciju su podržali Prljavi Inspektor Blaža, ekipa serije Državni posao, mađioničari Piksi i Zeka, glumac Srđan Ivanović i mnogi drugi učesnici akcije. Glavni deo programa organizovan je u Sali Kulturnog centra Jagodine.

I ove godine akciju "Čuti i razumeti" otvorio je Prljavi Inspektor Blaža, a zatim se prisutnima u ime organizatora akcije obratila Gorica Mladenović, menadžerka kompanije Audiovox, gde je pored kratkog istorijata akcije podsetila na cilj ove akcije i dosadašnje rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.