Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Radovi u toku: Javna garaža u Jagodini dobija krov

NA javnoj garaži u centru Jagodine, koja ima 82 garažna mesta na tri nivoa, u toku su radovi na pokrivanju gornje etaže čime će parkirana vozila biti zaštićenija.

Izvor: Novosti/Z. GLIGORIJEVIĆ Jagodina
Podeli
Ilustracija/Foto: 06photo/Shutterstock
Ilustracija/Foto: 06photo/Shutterstock

Javnu garažu je pre 16 godina napravio jagodinski "Parking servis". Prvih godina građani nisu imali naviku da svoja vozila parkiraju u njoj, ali kako se ona sve više koristi, rukovodstvo "Parking servisa" je rešilo da poboljša pružanje parking usluge. Ovo preduzeće u radove će uložiti 12 miliona dinara, pišu Novosti.

"Gornju etažu pokrivamo, jer ona ima najveći kapacitet, 48 garažnih mesta, za parkiranje vozila. Popunjenost gornjeg dela je dvadesetak odsto, dok su 34 mesta u prizemlju i međuetaži, maksimalno popunjena. Pokrivanjem garaže obezbedićemo povoljnije uslove za parkiranje vozila, zaštitu od atmosferskih padavina i sunca. Nadamo se da će time i popunjenost garaže biti maksimalna", ocenila je direktorka "Parking servisa" Jagodina Milena Antić.

Antić dodaje da javna garaža ima upotrebnu dozvolu za još jednu etažu, koja će biti nadograđena ukoliko bude bilo potrebe. To neće biti problem, jer je krov, kao i cela garaža, montažni. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja meseca.

Direktorka dodaje da će biti postavljen video nadzor i u gornjem delu, dok u donjem već postoji. U planu je i inovacija softvera za rampu na ulazu u garažu.

Cena parkiranja je 42 dinara po satu, koliko iznosi i cena parkiranja na ulici u prvoj zoni. Mesečna karta za parkiranje u garaži je 2.500 dinara za fizička lica, a 3.500 za pravna lica. Takođe, cene nisu menjane deset godina.

U Jagodini ima oko 500 parking mesta u prvoj i drugoj zoni za čiju naplatu je zadužen "Parking servis" Jagodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.