Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Prikupljeno 66 jedinica krvi u Ribaru kod Jagodine

Akciju je organizovalo Udruženje "Sveta Trojica" iz ovog sela, a podržali su je Skupština grada Jagodine, Aktiv žena sela Ribare i Crveni krst Jagodine. Sledeću akciju, ovo udruženje organizovaće 5. juna.

Izvor: Novi put Jagodina
Podeli
Foto: Shutterstock/LightField Studios
Foto: Shutterstock/LightField Studios

Ukupno 66 jedinica krvi prikupljeno je na akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je održana u Domu kulture sela Ribare, a u organizaciji Udruženja "Sveta Trojica" iz ovog sela, navodi se na portalu Novi put.

Udruženje "Sveta Trojica" postoji već 15 godina. Na godišnjem nivou organizuje dve akcije u svom selu, a organizuje i odlazak kod pobratimskih udruženja u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Iz uprave organizacije istakli su da je jako bitno da društvo bude svesno koliko je dobrovoljno davanje krvi od velikog značaja.

"Sada, posle korone, teški su trenuci. Svašta se dešava u svetu, znamo da su jednodnevne zalihe krvi, tako da treba što više mladih ljudi da se animira kako bi došli da daju krvi i pomogli ljudima koji su ugroženi. Mi smo zadovoljni odzivom na našim akcijama. Tokom godine, prikupi se oko 150 jedinica krvi. To je neki naš maksimum", rekao je Dragan Cvetković, potpredsednik Udruženja "Sveta Trojica" u Ribaru.

Akciji su se, na veliko zadovoljstvo organizatora odazvali i stariji i mlađi. Bilo je onih koji su na desetine puta "zavrnuli rukav", kao i onih koji su se tek nedavno počeli sa dobrovoljnim davalaštvom.

Akcija je realizovana uz pomoć Aktiva žena iz ovog sela i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša, a njeni pokrovitelji su Skupština grada Jagodine i Crveni krst ovog grada. Sledeću akciju, Udruženje „Sveta Trojica“ organizovaće 5. juna, a organizatori se nadaju da će odziv i tada biti na zadovoljavajućem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.