Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Palma otvorio kompleks zatvorenih bazena u Jagodini

U Jagodini je danas otvoren kompleks zatvorenih bazena u sklopu Sportskog centra Internacionalne škole "Crnjanski" u Jagodini, koja je deo kompanije "Visokogradnja inženjering", čiji je vlasnik Vladan Radovanović.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Skupština Grada Jagodina
Foto: Skupština Grada Jagodina

Ovaj kompleks je svečano otvorio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Palma: Jagodina dobila zatvorene bazene bez dinara ulaganja budžeta Grada Jagodine i budžeta Republike Srbije

"Ja se zahvaljujem Vladanu Radovanoviću što je, na korist svih građana, ne samo Jagodine, izgradio prelep sportski kompleks u sklopu kojeg su tri zatvorena bazena i sportska hala. Sve ovo je izgradila njegova kompanija "Visokogradnja inženjering" i nijedan dinar ovaj kompleks bazena i sportska hala nisu koštali ni budžet Grada Jagodine ni budžet Republike Srbije", rekao je Palma.

"Poznato je da u Srbiji slični objekti, a nijedan nije lep kao ovaj, koštaju budžet države Srbije i lokalne budžete između sedam i deset miliona evra. I možemo reći da je ta suma ušteda za državni i lokalni budžet. U Jagodini je izgrađen prvi Akva park u Srbiji, Jagodina je jedini grad u Srbiji koji u svom vlasništvu ima klizalište i Jagodina je jedini grad koji ima unutar grada ski stazu", rekao je Palma.

Kako navodi Palma, cilj je da sva deca u Jagodini i okolini nauče da plivaju, klizaju i skijaju.

"Cena celodnevnog klizanja u Jagodini sa kompletnom opremom je 100 dinara dnevno, cena škole skijanja na skijaškoj stazi u Jagodini sa kompletnom opremom i instruktorom je besplatna. Škola plivanja za sve osnovne i srednje škole u Jagodini na zatvorenim bazenima "Crnjanski" koje smo danas otvorili je besplatna, a sve troškove snosiće grad Jagodina", dodao je Palma.

"Ja se zahvaljujem odbornicima u Skupštini grada Jagodine i to odbornicima Jedinstvene Srbije, Socijalističke partije Srbije, Srpske napredne stranke, kao i pokreta BUNT i Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije što sve odluke donosimo jednoglasno, a sve odluke koje smo donosili i koje ćemo donositi su korisne za sve građane Jagodine", rekao je Marković otvarajući kompleks zatvorenih bazena u Jagodini.

Dragan Marković Palma je pozvao sve direktore škola, koji su bili prisutni na ovom skupu kao i profesore fizičkog vaspitanja da fizičko mora biti obavezno kao nekada i da deca maksimalno koriste sve sportske terene koje je grad Jagodina izgradio i u gradu i u selima, a posebeno ovaj kompleks zatvorenih bazena u Sportskom centru "Crnjanski", koji grad nije izgradio, ali će plaćati školu plivanja za sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Jagodine.

Današnjem događaju prisustvovao je i selektor svih plivačkih selekcija Srbije Dušan Velilčković, kao i plivači Uroš Nikolić, učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, te velike nade srpskog plivanja Vanja Murtin, Jana Marković i Jovana Marković, kao i rukovodstvo kompanije "Visokogranja inženjering" na čelu sa vlasnikom Vladanom Radovanovićem, direktori osnovnih i srednih škola sa teritorije grada Jagodine, predstavnici lokalne samouprave.

Palmina poruka opoziciji:

"Svako ko se bavi politikom mora da pokaže dela, šta je uradio, a ne samo da kritikuje neke druge i samo da pričaju "Dosta su bili ovi, sada ćemo mi da dođemo". Ako neko ima bolju ponudu i kaže "Evo mi smo stvorili uslove da se napravi jedna trafika", ali ja to nisam mogao da vidim. Moja poruka opoziciji je da sada, nakon dve strašne tragedije u Srbiji, u Beogradu i Mladenovcu, nije vreme da se demonstrira ulicama. Svuda u svetu nesreće ujedinjuju građane i celo društvo. Ne postoji porodica u Srbiji koja ne oseća bol zbog tragedija koje su se desile u našoj državi. Ja neću reći "Kriv je onaj ili ovaj", ali poslednjih 5 godina, gde god se nađem na nekom javnom skupu ili u televizijskoj emisiji ističem da mora da se kontroliše šta deca gledaju na društvenim mrežama i koji je njihov predmet interesovanja. To ima ogroman uticaj na decu, posebno gde ne postoji nikakva kontrola", kazao je Dragan Marković Palma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.