Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Jagodina: Zbog korone bez 14. Svetosavskog pohoda planinara

Zbog pandemije virusa korone, neće biti održan tradicionalni, 14. "Svetosavski pohod" planinara Srbije stazama Crnog vrha kod Jagodine, koji se svake godine, 25. januara održava u organizaciji Planinarskog saveza Srbije i Planinarsko skijaškog kluba (PSK) "Juhor" iz Jagodine, izjavio je danas Tanjugu predsednik PSK Dušan Sudar.

Izvor: Tanjug Jagodina
Podeli
Foto: OFFFSTOCK/Shutterstock
Foto: OFFFSTOCK/Shutterstock

"Većina, i ja među njima, smo bili da se ne održi, uvažavajući preporuke Kriznog štaba Vlade, jer na ovu manifestaciju dolazi, u proseku preko 300 planinara, iz gotovo svih Planinarskih društava Srbije, od najmlađih do najstariji, što predstavlja ozbiljan rizik da se neko zarazi i oboli", objasnio je Sudar.

"Svetosavski pohod" se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine.

Planinari su ove godine trebali da pređu stazu dugu oko 15 kilometara: od Doma na Crnom vrhu i Planinarske kuće, preko kote 705, druge po visini na Crnom vrhu, preko Belog kamena, rekom Jošanicom do srednjovekovnog manastira "Jošanica" a u povratku, proći kroz "Manastirske šume", preko Tavan i Malog vrha 630 metara i Vidikovca.

U PSK ističu, da su na ovoj manifestaciji, posvećenoj Svetom Savi, neizostavno bili planinari Beograda, Zemuna, Kragujevca, Kraljeva, Trstenika, Kruševca, Babušnice, Čačka, Kraljeva, Surdulice, Smederevske Palanke, Svilajnca, Zaječara, Paracina, Jagodine, Sokobanje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu