Lokalni

Proglašeno do sada sedam izbornih lista u Kragujevcu

Gradska izborna komisija u Kragujevcu proglasila je do sada sedam izbornih lista sa ukupno 475 kandidata za odbornike lokalne skupštine.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija, foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
Ilustracija, foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Te liste će učestvovati na lokalnim izborima 17. decembra.

Prva je proglašena lzborna lista "Aleksandar Vučić-Kragujevac ne sme da stane", a druga je lista “Ivica Dačić- premijer Srbije”.

Na trećem mestu je izborna lista “300 Kragujevčana Dušan Zeka Aleksić- Svetla tačka”.

Sve tri liste imaju po 87 kandidata za odbornike, koliko ima i mesta u gradskom parlamentu.

Tokom jučerašnjeg dana proglašene su još četiri liste među kojima je ''Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma'' sa 87 imena kandidata za odbornike.

U izbornu trku uključiće se i lista "Pokret Kragujevac prestonica - Srbija Kraljevina - Ruska stranka", "Kragujevac - Jako i hrabro".

Nju čini 23 kandidata, a prvi na listi je Saša Radisavljević, predsednik Gradskog odbora Ruske stranke.

Na lokalnim izborima šesta lista biće "Kragujevac-Jako i hrabro" koju čini 30 kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca. Predlagač je stranka nacionalne manjine "Jaka Srbija- Silne Srbsko Manjina", čije je ovlašćeno lice Janto Želislav, dok je prvi na listi Đorđe Petrović.

Proglašena je i sedma lista, "Slađan Rakić - Kragujevačka inicijativa - Pokret Volim selo svoje - EKO park", koja ima 74 kandidata za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.