Beogradski

Završen protest pristalica koalicije "Srbija protiv nasilja" FOTO

Protest aktivista "Srbija protiv nasilja" završen je ispred Policijske stanice "29. novembar"

Izvor: Novosti, Alo.rs
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg

Oni su danas na više sati blokiralo saobraćajnicu u glavnom gradu, zatim su se premestili ispred zgrade RIK-a, a zatim i ispred Policijske stanice "29. novembar".

Blokada Ulice kneza Miloša danas je u centru grada napravila potpuni kolaps.

Grad bio blokiran na šest sati

Grupa opozicije, studentskih aktivista, okupila se oko 11 sati ispred sedišta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Njihov plan bio je da sačekaju sat vremena odgovor na njihov zahtev da se otvore birački spiskovi, da bi se, kako su rekli, proverila sumnja u njihovu regularnost.

Aktivista Nikola Ristić rekao je tada novinarima da će oni, ukoliko po isteku tog vremena ne dobiju pozitivan odgovor, saopštiti koje će dve ključne tačke u gradu blokirati. Prema njegovim rečima, blokada bi trajala šest sati.

Ristić je rekao da oni ne žele nasilje, a da, ako se neko s takvom namerom pojavi - "nije njihov".

"N1 ih predstavlja kao studente,a radi se o penzionerima"

Na društvenoj mreži Iks, nalog pod imenom Detekrot laži okačio je objavu u kojoj navodi da opozicioni medij "N1 demonstrante naziva studentima, a radi se o penzionerima od minimum 70 godina."

"N1 se uključio na protest tzv. studenata sa sve natpisom 'STUDENTI ISPRED MINISTARSTVA' dok je za N1 govorio Ivan Bjelić koji je sam napisao na Instagramu 'NISAM STUDENT' a iza njega baka i deke od preko 70 godina starosti!", objavljeno je na Iksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.