Esports B92.net

WoT - Modern armor

World of Tanks već duže vreme kao da ne zna kuda će dalje sa igrom a naznake nekih novih planova se pojavljuju u konzolnoj verziji pod nazivom Modern Armor. Kao što i sam naziva kaže u igru će biti ubačena dva moderna tenka M1 Abrams i T-72.

Klanrur.rs, Milos Hetlerovic
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Najava je da će novi update za konzole stići 27. aprila pa bi do tada trebalo da bude poznato i tačno kako će moderna vozila uticati na igru. Da li će biti povećan ukupan broj tierova, da li će moderni tenkovi moći da se mešaju sa starijim vozilima pa ćemo viđati duele tipa M1 Abrams protiv Mausa za sada nije još poznato i očekujemo više detalja uskoro. Ono što se može videti na osnovu dostavljenih screenshotova jeste da vozila u igri izgledaju poprilično verno originalima, što je i logično s obzirom da je ista situacija i sa istorijskim vozilima. Pritom i do sada smo u World of Tanks imali neka vozila koja su i dan danas u upotrebi - T-55, Leopard 1, STB-1 (prototip za japanski Type 74), 121 (kineski Type-69) su samo neka od ovih vozila. Međutim oni su svakako daleko manje napredni od T-72 ili Abrams M1 tenka koji su sada najavljeni pa će biti interesantno kako će se napraviti dobar balans u igri.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Iako je ovo update za konzole, gde sada možete igrati i cross-play na Playstation i Xbox platformama, definitivno je vrlo interesantan i iz perspektive PC i kompetitivnih igrača. Naime Wargaming ima dosta manju bazu korisnika na konzolama, koji pritom nisu toliko privrženi igri, pa je zato to jako pogodno tlo za eksperimentisanje. Ukoliko se pokaže kao uspeh vrlo je verovatno da u bliskoj budućnosti možemo videti moderne tenkove i u PC verziji što će svakako značajno uticati na igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.