Esports B92.net

WoWS - Stigle podmornice!

World of Warships je ove nedelje dobio jedno značajno unapređenje, uvedena je potpuno nova klasa brodova - podmornice. Posle nekoliko test verzija i pojavljivanja podmornica u različitim događajima sada su ovi brodovi punopravna opcija u igri.

Klanrur.rs, Milos Hetlerovic
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Podmornice se naravno igraju nešto drugačije od svih ostalih klasa brodova, pre svega zato što imaju jednu veliku prednost - mogu da se sakriju ispod površine vode. Međutim to vreme koje podmornice mogu da provedu pod vodom je ograničeno i naziva se Dive capacity. To znači da ćete u zavisnosti o tipa podmornice moći pod vodom da ostanete samo određeno vreme, a da ćete onda morati da izronite i da dopunite kapacitet za zaron koji podrazumeva vazduh i slično. Ovo znači da ćete borbe morati da planirate jako dobro jer su podmornice na površini brodovi sa jako malo HP i sa lošim naoružanjem. Ispod površine su ipak mnogo opasnije jer osim običnih sada imaju i akustična torpeda koja mogu da se navode direktno na metu. Međutim da bi se akustična torpeda uhvatila na metu morate uraditi akustični ping koji će vas otkriti potencijalnim neprijateljima. Takođe kretanje podmornica pod vodom je značajno sporije nego na površini jer većina podmornica iz sredine Dvadesetog veka nije bila originalno projektovana da najveći deo vremena provodi pod vodom. Naravno i površinski brodovi imaju mogućnost odbrane od podmornica, pa tako razarači i lake krstarice imaju dubinska punjenja koja možete bacati u vodu dok teške krstarice i bojni brodovi imaju specijalne avione koje mogu lansirati za napad na podmornice. Konačno nosači aviona imaju specijalne avione koji takođe napadaju podmornice ali se oni lansiraju automatski imajući u vidu da komandiri nosača aviona više vremena provode upravljajući eskadrilama nego kod samog broda.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Sve u svemu podmornice donose jedan novi stil igre koji može doneti visoke dobitke tokom borbe, ali isto tako može dovesti i do jako brzog uništenja igrača. Zanimljivo je da je ovaj pristup tokom testiranja dovodio da igrači igraju lakomisleno pa da često ginu jer se ne radi o pravom nalogu, ali videćemo kako će podmornice uticati na balans u World of Warships u budućnosti. Za sada su dostupne podmornice iz Nemačke i Sjedinjenih Američkih država a druge nacije se očekuju uskoro, jedna japanska se doduše već nalazi kao premium vozilo koje možete kupiti. Trenutno je aktivan i PvE mod pod nazivom Wolfpack gde trebate sa drugim podmornicama u čoporima da napadate brodove koje kontrolišu botovi kao vid prilagođavanja na novi stil igre a u skladu sa onim što se tokom Drugog svetskog rata dešavalo u Atlanskom okeanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.