Esports B92.net

Luminosity zvanični partner Vankuver Overwatch tima

Vankuver je jedan od dva kanadska grada koji je obezbedio pravo da bude grad domaćin jednog od timova koji će se naredne godine boriti u Overwatch League, najprestižnijem Overwatch takmičenju koje postoji.

Nikola Savić RUR
Podeli

Tačnije, to pravo je kupila Aquilini grupa, koja je za slot u Ligi platila negde između 30 i 60 miliona dolara, koliko je procenjeno da košta licenca za narednu sezonu OW Lige.

Kao partnera za svoj vankuverski klub, Aquilini je angažovao jednu od najpoznatijih esport organizacija iz Kanade, tim Luminosity, koji će biti operativni savetnik u vođenju kluba, po pitanjima angažovanja igrača, odabira članova uprave i stručnog tima, marketingom usmerenim ka esport tržištu, i drugim svakodnevnim aktivnostima u kojima ovaj klub ima iskustva, kada je u pitanju esport tržište.

Ovo ujedno i ne znači da će se OW tim iz Vankuvera boriti pod imenom i bojama Luminosity, već se samo “voditi” klub ova esport kuća, a samo ime i ostali elementi brenda tima tek ostaju da budu utvrđeni.

Da grad Vankuver ozbiljno razmišlja o esport budućnosti, govori i podatak da je u planu i izgradnja esport stadiona u ovom kanadskom metropolisu.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.