Esports B92.net

Overwatch 1 se zvanično gasi 2. oktobra

Došlo je vreme da se oprostimo od Overwatch-a. Ako želite da opikate još koju partiju, požurite, jer Blizzard gasi servere već 2. oktobra!

RUR
Podeli
Foto: Blizzard Entertainment
Foto: Blizzard Entertainment

Otkako je izašao 2016. godine, Overwatch je prošao kroz 35 kompetitivnih sezona. Blizzard je u tom periodu predstavio preko 30 heroja i mapa, kao i stotine fantastičnih skinova kroz praznične eventove kao što su Halloween Terror, Winter Wonderland i Summer Games.

Sa svojim inovativnim spojem FPS i MOBA žanra, veoma brzo je postao veliki hit među gejmerima širom sveta. U tome mu je pomogao i neobičan 6v6 gejmplej, koji se u to vreme bio gotovo odsutan kod drugih igara. Overwatch će 2. oktobra otpevati svoju labudovu pesmu. Nije sve tako crno međutim, jer dva dana kasnije Overwatch 2 ulazi u early access.

Ako se da verovati utiscima beta testera, nastavak se neće previše razlikovati od originala, kako u vizuelnom, tako i u mehaničkom smislu – najdrastičnija promena je verovatno prelazak na klasičniji, 5v5 gejmplej.

Overwatch 2 izlazi 4. oktobra, i biće dostupan za PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 i Nintendo Switch. Za razliku od originala, biće potpuno besplatan, uz sistem Battle Pass pretplate.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.