Esports B92.net

Vraća se legendarni WCG, Dota 2 je prva najavljena igra

Starije generacije među našim čitaocima se sasvim sigurno sećaju legendarnog takmičenja World Cyber Games (WCG), nešto što je u prvoj deceniji 21. veka predstavljalo praktično vrhunac tadašnjih esport takmičenja (iako ova kovanica još nije korišćena), i mesto gde je svaki kompetitivni gejmer nekada želo da se nađe.

Nikola Savić RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

WCG je i jedno od prvih velikih esport takmičenja koje se organizovalo i u Srbiji, i to u produkciji Klan RUR-a (Današnji RUR Esports). Redovno bi svake godine na WCG Srbija bili izabrani najbolji igrači da zemlju predstavljaju u svetu na tadašnjim globalnim WCG takmičenjima.

Prvi WCG je održan daleke 2000. godine, a poslednji takođe sada već poprilično davno, pre skoro šest godina, odnosno novembra 2013.

Nakon pauze od punih šest godina, ovo legendarno esport takmičenje nam se vraća! Najavljeno je da će se održati od 18. do 21. jula ovog leta, u drevnom kineskom gradu Si’anu.

Najavljene su i prve dve zvanične takmičarske igre, jedna je Dota 2, a druga je neka kineska mobilna igra Honor of Kings. Tokom marta će biti otkriveno još detalja, poput drugih igara, nagradnih fondova, načina registracije, te formata i vremena održavanja kvalifikacionih turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.