Esports B92.net

Vozač Formule 1 Lando Noris predstavio svoju esports organizaciju

Izvor: RUR

Dvadesetogodišnja zvezda Formule 1 Lando Noris je na svom twitter nalogu zvanično najavio svoju novu esports organizaciju ”Quadrant”.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Britanski vozač koji već dve godine nastupa za engleski tim Meklaren je zvanično ušao u svet esporta. Ako ste pratili njegove aktivnosti na Twitch-u, ova odluka definitivno ne bi trebalo da vas iznenadi.

Naime, svet igara, streaming kulture i esporta mu uopšte nije stran. Njegove Among Us i Call of Duty: Modern Warfare streamove prati u proseku 150,000 gledalaca, dok njegov kanal broji neverovatnih 680,000 pratilaca. Streaming je nešto čime se bavio u slobodno vreme, ali se sa izbijanjem COVID-19 pandemije pretvorilo u nešto mnogo ozbiljnije.

Lando je pomenuo da mu se ideja o osnivanju sopstvene esports organizacije po glavi vrtela već neko vreme, ali da ga je pandemija dodatno pogurala da je realizuje.

Iako možda deluje kao da će se fokusirati samo na žanr trkačkih igara, Lando je dodao da mu je cilj da se Quadrant proširi i na druge esports naslove.

Lando Noris nije prvi vozač Formule 1 koji je osnovao svoj esports tim. Naime, vozač Romen Grožan je u aprilu ove godine predstavio svoju organizaciju ”R8G eSports” koja se isključivo bavi trkačkim igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu