Esports B92.net

U Japanu se na proleće otvara prva esports gimnazija

Pandemija korona virusa i rad od kuće su bacili fokus na nove sektore u IT industriji, ali i gejmingu i esportu. Tako su mnogi internacionalni univerziteti i školske ustanove doživele veliku reformu u svom obrazovnom kurikulumu. Esports u školama će u narednih nekoliko godina postati norma, a jedna od prvih država koje su započele ovaj trend je upravo Japan.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: eスポーツ高等学院
Foto: eスポーツ高等学院

Tako je, dobro ste čuli. U Japanu se na proleće otvara prva esports gimnazija. Poznata kao ”Esports Koutou Gakuin”, srednja škola će se nalaziti u čuvenom Šibuja distriktu u Tokiju. Osnovana je u saradnji sa organizacijom NTTe-Sports i esports ekipom japanskog fudbalskog kluba Tokyo Verdy.

Esports Koutou Gakuin2Foto: eスポーツ高等学院

Gimnazija neće biti fokusirana samo na video igre i esports, već će imati i standardan kurikulum predmeta karakterističan za klasične japanske srednje škole. Škola će nuditi kurseve namenjene VR kreatorima, piscima za video igre, 3DCG dizajnerima, game dizajnerima, tehničarima za specijalne efekte, i programerima. Esports Koutou Gakuin će svojim učenicima pružiti najsavremenije računare i opremu.

Gimnazija će takođe nuditi poseban prostor za trening, namenjen za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja učenika.

Esports Koutou Gakuin će svoja vrata otvoriti u aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.