Esports B92.net

U Americi odobren projekat esports arene u vrednosti od 30 miliona

Esports industrija je u protekloj deceniji ostvarila neverovatan napredak, a u Sjedinjenim Američkim Državama danas može da stoji rame uz rame čak i sa NFL-om. Kompeticija postaje jača, a broj navijača, turnira i nagradnih fondova neprekidno raste, čak i u jeku trenutne COVID-19 pandemije. Sa milionima dolara na kocki, sve više i više mladih esportista stupa na scenu.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: commons.wikimedia
Foto: commons.wikimedia

Sa razvojem popularnosti esportova kao što su Call of Duty, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 i Overwatch, raste i potreba za većim sportskim arenama i stadionima. Iako nas je korona potpuno izbacila iz takta, mora se planirati za budućnost.

Građevinski odbor grada Čikaga je nedavno odobrio projekat esports arene ”Surge” u vrednosti od 30 miliona dolara. Ako dođe do ublažavanja restriktivnih mera i otvaranja mogućnosti za veći kapacitet stadiona, nova esports arena će moći a primi do 1,040 ljudi, uključujući igrače i navijače.

Arena će zauzeti oko 10,000 kvadratnih metara u čikaškom Bronzvil distriktu. Meštani su oduševljeni što će se u njihovom komšiluku naći prostor namenjen esportu, ali su zabrinuti da li će biti dovoljno parking mesta u okolini.

Konstrukcija arene bi trebalo da počne u toku ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.