Esports B92.net

Suning nadigrao svoje sunarodnike u polufinalu Worldsa

Nakon četiri uzbudljive partije u okršaju dve kineske ekipe u polufinalu League of Legends Worlds-a, kao pobednik je izašao Suning, savladavši Top Esports sa 3-1. U finalu će se sastati sa DAMWON-om koji je juče savladao G2 i narednog vikenda će po treći put zaredom pokušati da donesu trofej u Kinu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Prvi meč je bolje otvorio Top Esports, ali je Suning ostao smiren, pokušavajući da oduži meč što duže može, jer su imali heroje kojima to odgovara. TES je u jednom trenutku imao priliku da dođe do Dragon Soula-a, ali je odlični SofM fantastičnim potezima napravio prostor za svoju ekipu da se vrati u ovaj meč. Nakon nekoliko neiskorišćenih prilika, usledila je kazna, a Suning je poveo sa 1-0. Naredni meč je bio gotovo isti, ali su uloge bili obrnute. Suning je bolje otvorio meč, ali nakon neuspeha da dođu do Dragon Soul-a, Top Esports je uspeo da pronađe način da se vrati u meč i nakon jedne timske borbe kompletno da preokrene meč u svoju korist i da izjednači rezultat. U trećem meču Suning je kompletno iznenadio protivnika kada je SofM dobio Shena u džungli. Potpuno je negirao sve što je Top želeo da uradi i od samog starta smo znali ko će ponovo voditi glavnu reč u ovom duelu. Još jednom je bio najbolji igrač na mapi i sjajnim potezima ponovo donosi svojoj ekipi prednost.

Četvrti meč je bio i najuzbudljiviji danas, gde smo već na startu videli da su obe ekipe uložila svu snagu da osiguraju botlejn. Jedan gank iz džungle u trećem minutu se ubrzo pretvorio u 4v4 borbu iz koje koje je Suning izašao kao pobednik. Ipak, Top Esports se nije predao, a JackyLove je pronašao način da se izjednači sa protivničkim Ezrealom, koji je imao solidnu prednost. Kao i prva dva meča, ekipa koja je dolazila do zmajevih bonusa nije uspela da se snađe najbolje kasnije. TES je pokušao da forsira Dragon Soul, ali izgubljena borba kod zmaja ih je koštala pobede. Na kraju je ovo polufinale kulminiralo fantastičnom timskom borbom, gde je Suning izašao kao pobednik, eliminišući kompletnu protivničku postavu. Ubrzo nakon toga meč je završen, a Suning je obezbedio plasman u finale

Finale će se igrati u subotu 31. oktobra, gde će se sastati DAMWON i Suning, dve ekipe koje su stvarno najviše pokazale do sada. Da li će Kina po treći put uzastopno slaviti, ili će se najprestižniji League of Legends trofej vratiti u Južnu Koreju?

Izveštaj o prvom polufinalnom meču meču možete pronaći na RUR.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.