Esports B92.net

Stigle velike promene u novom Valorant peču

Da smo znali da je Sage ipak malo prejaka, jesmo, ali i Riot je, zbog čega je dobila svoje prve veće nerfove. To naravno nije sve, pošto nas je u peču 0.50 sačekao još veliki broj promena, koje će kompletno promeniti igru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Za početak ćemo malo o puškama. Mnogi su naveli da im peč lista nije bila najjasnija. U svakom slučaju, do sada je igrač u trenutku kada naglo staje iz trka imao istu preciznost kao kada stoji. To više neće biti slučaj, već će tu preciznost igrači dobiti tek kada zapravo stanu. Da bi se to dovelo na neki bolji nivo, povećana je brzina u kojoj igrač dobija stanje tačne preciznosti.

Tapovanje i burst pucanje do sada nisu bili najbolja opcija, dok je spray u hodu bio malo prejak. Zato su developeri odlučili da smanje Gun recovery time, što će omogućiti da se puška brže vrati u precizno stanje. Vandal će takođe biti malo preciznije dok čučite.

Dva heroja o kojima se najviše pričalo u poslednje vreme su definitivno Sage i Cypher. Dok Cypher možda nije bio moćan kao i Sage, njegove kamere su bile ogroman problem, naročito što postoji previše bagova, koji mu omogućavaju da ih postavlja van mape/zidova. Za takve bagove će im trebati još malo vremena, ali je zato povećan cooldown sa 30 na 45 sekundi kada kamera bude uništena. Njegov kavez takođe više neće usporavati.

Slow Orb je postao veliki problem, zbog čega će sada trajati samo 7 sekundi u odnosu na 9, kako je do sada bilo. Takođe, Orb će sada usporavati za 50%, a ne 65%.

Brimstone se izdvojio kao najbolji Controller heroj, zbog čega je odlučeno da Omen dobije mala poboljšanja. Njegov Smoke će trajati 15 sekundi umesto 12. Takođe će putovati dosta brže, ali mu je zato malo povećan cooldown. Radijus Snake Bite-a od Viper je isto povećan.

Da bi se još dodatno izbalansirali neki heroji, promenjene su cene njihovih sposobnosti:

  • Sage Barrier Orb poskupeo sa 300 na 400 kredita
  • Raze Blast Pack poskupeo sa 100 na 200 kredita
  • Phoenix Curveball poskupeo sa 100 na 200 kredita
  • Brimstone’s Incendiary poskupeo sa 200 na 300 kredita
  • Jett’s Updraft pojeftinio sa 200 na 100 kredita

Kako bi uspeli da spreče ogromnu prednost koju dobija ekipa kada veže nekoliko rundi, odlučili su da smanje maksimum koji možemo da imamo u banci. Umesto 12,000 kredita, igrači više neće moći da imaju više od 9,000 kredita.

Što se mapa tiče, Heaven i Bind su prošli bez promena, dok za Split ne možemo isto da kažemo. Sve detaljne promene možete pronaći – OVDE! Na istom linku možete pronaći i sve manje popravke, kao i Quality of Life izmene.

strana 1 od 3 idi na stranu