Esports B92.net

Steelseries predstavio Aerox 3 i Aerox 3 Wireless miševe

Retko se u poslednje vreme dešava u gejming svetu da se izmisli da je nešto potpuno novo, ali smo u proteklih godinu dana svedoci nove generacije miševa čija su kućišta izrađena od rupičastog materijala kako bi im se smanjila težina u odnosu na standardne. Ovom trendu nije odoleo ni SteelSeries pa sada imamo najavu dva nova miša nazivom Aerox 3 nam dolaze jedan model sa kablom i jedan model bez kabla.

Klanrur.rs, Milos Hetlerovic
Podeli
Foto: Steelseries
Foto: Steelseries

Očigledno je da je oblik Aerox 3 miša vrlo sličan onome koji smo videli na Rival 3 modelu ali je glavni adut ipak ta dodatno smanjena težina zahvaljujući izbacivanju dela plastike. Međutim kod ovakvih modela uvek brine činjenica da vam se kroz rupe u uređaj ne zavuku prašina, da kapne znoj, ili još gore da prolijete neku tečnost koja vam stoji na stolu i na taj način uništite miša. Zato Aerox 3 koristi AquaBarrier tehnologiju koja mu omogućava zaštitu od vode i prašine po IP54 standardu što u praksi znači da ga ne smete potapati u vodu ali mu prskanje tečnosti i prašina neće predstavljati nikakav problem.

Aerox 3 model sa kablom donosi praktično identične performanse kao i Rival 3 i u njegovom srcu je TrueMoveCore senzor maksimalne rezolucije do 8.500 CPI, a tu su još i RGB LED osvetljenje, PTFE klizači i druge karakteristike na koje smo već navikli na gejmerskim miševima. Kabl je urađen u specijalnoj SuperMesh tehnici i na uređaj se povezuje preko USB-C konektora tako da ga u teoriji možete i zameniti nekom drugačijom opcijom. Sve to zajedno je teško samo 57 grama što ga svrstava u među najlakše miševe na tržištu.

Foto: Steelseries
Foto: Steelseries

Aerox 3 Wireless donosi Quantum Wireless 2.0 tehnologiju koja omogućava identičan prenos podataka kao i preko kabla, komunicira sa računarom učestalošću od 1.000Hz a kao dodatnu pogodnost nudi mogućnost povezivanja i preko Bluetooth konekcije sa različitim uređajima. Baterija traje preko 200 sati u Bluetooth režimu i nešto preko 80 sati kada se koristi 2.4GHz wireless konekcija. Bitna stavka jeste da podržava i brzo punjenje preko USB-C konktora pa ćete za samo 15 minuta punjenja imati baterije za preko 40 sati rada. I ovde je prisutno RGB LED osvetljenje bez obzira što se radi o bežičnom mišu. Takođe senzor na ovom uređaju je najnoviji TuerMove Air razvijen u saradnji sa PixArt i donosi čak 18.000 CPI osetljivost i pravi 1-na-1 tracking. Ono što je prosto neverovatno jeste da ovaj miš sa sve baterijom teži samo 66 grama, tj samo 9 grama više od modela sa kablom, iskreno se ne sećam da sam od bilo kog proizvođača video bežični miš sa manje od 70 grama težine!

Aerox 3 i njegov Wireless parnjak će se u prodaji pojaviti od 3. novembra a maloprodajne cene se očekuju da budu $59.99 i $99.99 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.