Esports B92.net

Steam od ove godine više ne podržava Windows 7 i Windows 8

Eto motivacije da pređete na Windows 10, 11 ili uskoro čak i 12.

RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Steam važi za najpopularniju i najbolju virtuelnu gejming platformu, pre svega zbog svog ogromnog kataloga igara i relativno čestih, i vrlo isplativih rasprodaja i popusta. Međutim, Steam je od 1. januara 2024. godine potencijalno izgubio dobar deo svojih korisnika.

Naime, Gejb i kompanija su zvanično obustavili podršku za Steam na starijim operativnim sistemima, konkretno Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1. Ako koristite ove sisteme, vaš Steam klijent, kao i sve igre koje posedujete na platformi, neće dobijati apdejte, uključujući ažuriranja vezana za bezbednost. Valve je dodao da ovi korisnici više neće imati pristup tehničkoj podršci, kao i da stabilnost i funkcionalnost Steama na njihovim mašinama više nije zagarantovana.

Ova odluka je doneta jer postoje ključne funkcionalnosti Steama koje zavise od verzije Google Chrome koja više ne radi na ranijim verzijama Windowsa.

Microsoft je od januara 2023. godine takođe obustavio podršku za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1. Valve je apelovao na igrače da pređu na novije verzije, pre svega zbog bezbednosnih razloga. U opticaju će potencijalno biti i Windows 12, koji navodno izlazi sredinom 2024. godine.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.