Esports B92.net

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova nominovan za nacionalnu federaciju godine

Sve federacije koje su osvojile medalje na ovogodišnjem IeSF prvenstvu su ušle u uži izbor.

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Od 24. avgusta do 3. septembra održao se Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF), u kulturnom centru cele Rumunije, prelepom gradu Jašiju. Sa 120 nacija, 15. po redu Svetsko Esports Prvenstvo bilo je najveće izdanje IeSF-ovog vodećeg događaja, nadmašujući Svetsko Esports Prvenstvo 2022. godine na Baliju na kojem je učestvovalo preko 600 sportista iz 106 zemalja. Na ovogodišnjem svetskom prvenstvu, najveštiji esportisti sveta takmičili su se za novčanu nagradu od pola miliona dolara, medalje i impozantni trofej koji je pripao zemlji sa najboljim ukupnim plasmanom.

Ove godine, Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) na svetsko prvenstvo odveo je četiri reprezentacije, koje su branile boje naše zemlje u igrama Counter-Strike: Global Offensive, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. Srpska CS:GO reprezentacija, koju čine Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić, osvojila je bronzanu medalju i novčanu nagradu od 20.000 dolara!

U čast izuzetnog rasta i posvećenosti članica međunarodne federacije, IeSF je sa ponosom predstavio nagrada za ”Nacionalnu federaciju godine”, koja će biti dodeljena jednoj od 19 federacija koje su osvojile medalje na Svetskom prvenstvu u Jašiju. Za nagradu su nominovane Argentina, Nemačka, Indonezija, Iran, Japan, Kirgistan, Meksiko, Mongolija, Mijanmar, Holandija, Pakistan, Peru, Filipini, Rumunija, Švedska, Turska, SAD, Saudijska Arabija, i naravno Srbija, to jest SESE.

Pobednik će biti izabran na osnovu kompleksnog sistema koji prati nekoliko kriterijuma. Evaluaciju svake nominacije će vršiti odbor za članstvo, atletski odbor i sekretarijat IeSF-a.

IeSF će objaviti pobednika 28. novembra na Worlds Esports Summit konferenciji u Busanu, Južnoj Koreji.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.