Esports B92.net

Srpska CS:GO reprezentacija savladala Izrael i obezbedila plasman na IeSF Svetski šampionat

Srpska CS:GO reprezentacija je u odlučujućem meču savladala Izrael sa 2-1, čime je obezbedila plasman na IeSF Svetski šampionat, koji će se krajem godine održati u Izraelu!

Predrag Ciganović
Podeli
Foto: IeSF
Foto: IeSF

Nakon uspešno odrađene grupne faze u kojoj smo zauzeli prvo mestu, usledio je četvrtfinalni okršaj sa Mađarskom. Naši momci su u tom duelu odigrali gotovo bez greške, da bi se u odlučujućem meču sastali sa Izraelom, koji je bio bolji od Slovenije.

Kao i prethodnog dana, prva mapa je bio Inferno, na kojoj su naši momci imali furiozan start. Prvo poluvreme su dobili sa 12-3, nakon čega je bilo samo pitanje vremena kada ćemo povesti sa 1-0. Izrael jeste pružio mali otpor, ali se mapa završila rezultatom 16-7.

Druga mapa je bio Miraž, koji je imao potpuno drugačiji tok, jer su od samog starta obe ekipe bile gotovo izjednačene, zbog čega se prvi deo završio rezultatom 8-7 za Srbiju. Nažalost po našu ekipu, Izraelci su tada zaigrali mnogo bolje, zbog čega su do kraja mape izgubili samo jednu rundu. Konačan rezultat je bio 16-9, što je značilo da će se igrati Nuke.

Više nije bilo mesta za greške, jer bi poraženi ostao bez ikakve šanse da se plasira na Svetski šampionat. Iako su neki pomislili da će prethodna pobeda dati Izraelcima vetar u leđa, naši momci su Miraž ubrzo izbacili iz glave, što se odmah i videlo u igri. Ako smo mislili da je rezultat na prvoj mapi bio ubedljiv, grdno smo se prevarili, pošto su ovoga puta naši momci odigrali bez greške. Izraelu su prepustili samo 4 runde, što znači da će Srbija imati svog predstavnika na velikom IeSF svetskom šampionatu koji će održati kasnije ove godine.

Samo par dana nakon što je plasman na isti turnir obezbedio Vlada ”Cold Heart” Stanković, njemu će se pridružiti i Ivan ”ptKKK” Popov, Stefan ”SkippeR” Rebrača, Nikola ”Dragon” Bošković, Ivan ”choiv7” Živković i Vladan ”VLDN” Radević. Turnir će se odigrati u novembru u Eilatu, a za sve buduće informacije zapratite našu stranu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.