Esports B92.net

Srbija počinje kvalifikacije za FIFAe Nations kup 2023

Srpski FIFA reprezentativci Miloš Krunić (PSN: KrunaLex) i Miloš Majdevac (PSN: brstimir) danas počinju takmičenje u okviru Play-Ins faze kvalifikacija za FIFAe Nations Series 2023.

RUR
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Nakon neuspeha u globalnim kvalifikacijama prošle sezone, u kojima je Srbija uspela da prođe grupnu fazu sa 20 bodova ali kasnije i izgubi u odlučujućim duelima protiv Bosne i Hercegovine i Grčke, Krunić i Majdevac sada sa velikim očekivanjima počinju novi takmičarski ciklus.

U regionu Evrope postoje četiri konferencije sa po deset timova raspoređenih u dve divizije, a Srbija se na osnovu rejtinga i dosadašnjih rezultata nalazi u drugoj konferenciji. Naši eOrlovi će igrati u Diviziji 2 protiv reprezentacija Republike Irske, Estonije, Kipra i Slovenije. U prvoj kvalifikacionoj nedelji, koja je na programu danas i sutra, Srbija će sa svakim rivalom iz grupe odigrati po dva meča. Dve najbolje plasirane reprezentacije prelaze u Diviziju 1 za narednu rundu koja je na programu 26. i 27. januara. Reprezentacije koje se budu nalazile na čelu svojih konferencija nakon poslednje faze (2. i 3. mart 2023. godine) obezbediće direktan plasman u Playoff, dok će ostale selekcije morati da igraju dodatne kvalifikacije protiv novih reprezentacija koje će ove sezone debitovati u okviru FIFA Global Series.

Foto: FIFAe Nations
Foto: FIFAe Nations

Naši takmičari su u prethodnom periodu igrali u odličnoj formi. Miloš Majdevac je nedavno osvojio drugo mesto u regionalnoj A1 Adria ligi i nastupao je u FIFAe Club Series 2v2 online kvalifikacijama za ekipu Cyber Live Arena, dok je njegov saigrač iz reprezentacije Miloš Krunić osvojio dva LAN turnira u Beogradu. Reprezentacija Srbije će danas odigrati četiri duela, a prvi meč protiv Estonije na programu je od 17 časova.

Raspored utakmica možete pronaći na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.