Esports B92.net

REVIEW: Lenovo Legion Gaming Headset

Lenovo pokušava da se probije na tržište gejminga kako svojim desktop i laptop računarima, monitorima, tako i periferijama. Na red su došle i gejmerske slušalice koje su u mnogim stvarima zaista impresionirale, ali negde kao da je plaćen danak neiskustvu.

Miloš Hetlerović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Legion Gaming Headset

Lenovo se za svoju gejmersku Legion seriju najviše oslanja na dizajn formiran oko slova Y pa se taj motiv može videti svuda na pakovanju ali je poprilično inkorporiran i u sam dizajn uređaja. Upravo je to slučaj i sa ovim slušalicama koje dolaze u vrlo luksuznom pakovanju koje kada otvorimo otkriva Y urezano u same slušalice. Dizajn je vrlo primamljiv, izbegnuta je zamka jefitnih RGB osvetljenja i to me je na prvi pogled jako privuklo. Slušalice su uglavnom izrađene od plastike ali je ona vrlo dobrog kvaliteta, i što je još bitnije za gejming model, jako je lagana tako da su vrlo udobne na glavi i mogu se bez problema nositi više sati. Headband je standardnog tipa, na razvlačenje, a presvučen je sunđerastom tkaninom sa unutrašnje strane pa doprinosi udobnosti. Meni je tu značajno i što su same slušalice presvučene takođe tkaninom pa koža može lako da diše čak i u letnjim mesecima ili prilikom intenzivnih okršaja u igrama. Udobnosti doprinosi i mala ukupna težina od samo 270 grama.

U levoj slušalici se nalazi usmereni mikrofon koji se ne može skinuti, ali se može uvući u slušalicu tako da izlazi zaista minimalno što je sasvim u redu. Još jedna lepa stvar je što se slušalice rotiraju za po 90 stepeni tako da ih onda možete spustiti ravno na sto ili prosto da vam ostanu tako oko vrata, to je praktičnost koju uvek cenim. Kabl je končanog tipa i jako je prijatan na dodir, a deluje i da se neće tako lako pohabati, i završava se jednim 3.5mm konektorom koji objedinjuje i slušalice i mikrofon, ali dobijate i spliter ukoliko ga povezujete na desktop.

I posle svih ovih zabeleženih utisaka o spoljnom izgledu slušalica gledam da li na kablu ima neke mogućnosti za kontrolu jačine zvuka – ne, ok, verovatno je na samim slušalicama… Hmmm, ne uspevam da ga nađem… Pet minuta kasnije i dalje okrećem slušalice da vidim da nisam nešto propustio, konsultujem uputstvo i internet – bez rezultata. Prosto mi je neshvatljivo da u 2019. godini neko izda vrlo solidan gejmerski headset koji nema ugrađenu kontrolu jačine zvuka! Naravno ovo je možda i moje preterivanje, ja sam prosto navikao na tako nešto, ako imate recimo volume točkić na nekoj od fensi gejmerskih tastatura verovatno je ovaj problem nebitan, ali opet, zar je toliko teško bilo ubaciti tu još jednu funkcionalanost koja je standard na praktično svim konkurentskim modelima?

U slušalicama se nalaze drajveri od neodimijuma prečnih 50mm koji su dovoljno i glasni i proizvode zvuk vrlo dobrog, skoro pa odličnog kvaliteta. Basevi su očekivano malo prenaglašeni, ali to i jeste u skladu sa gejmerskom tematikom slušalica.

Sam mikrofon je usmereni i ima opciju eliminisanja spoljne buke te je sasvim je adekvatan za sve vrste komunikacije u igrama. Kada ga potpuno uvučete u levu slušalicu biće aktivirana mute mic opcija što jeste zgodno i vrlo je intuitivno.

Zaključak

Lenovo Legion Gaming Headset definitivno ima veliku korporaciju iza sebe ali i veliku ambiciju da se takmiči sa velikim proizvođačima periferija, kako kvalitetom tako nažalost i cenom koja je na našem tržištu za nijansu viša nego što bih ja to lično voleo. S druge strane u pitanju je zaista jako kvalitetan i udoban set slušalica, ako vam ne smeta to što nema mogućnost podešavanja jačine zvuka može biti zapravo idealan izbor, pogotovu ako ga ugrabite na nekoj akciji.

Model Lenovo Legion Gaming Headset
Tip Stereo slušalice
Povezivanje 1×3.5 mm džek, 2×3.5mm preko adaptera
Mikrofon Usmereni, može se uvući
Dodatno Presvučene tkaninom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.