Esports B92.net

Pridružite se regionalnom skupu gejming zajednice – Play!Con! Vidimo se 24. aprila u 12:00!

Izvor: RUR

Play!Con, regionalni skup gejming zajednice posvećen domaćoj gejming industriji i časopisu Play, održaće se u subotu, 24. aprila uživo na YouTube kanalu PlayZine. Prolećni PlayCon zamišljen je kao jednodnevni online događaj na kojem gledaoce očekuje mnoštvo zanimljivih gejming vesti sa naših prostora, kao i niz predavanja i intervjua sa developerima sa domaće scene, ali i prilika da saznaju više o samom časopisu Play! i njegovoj 15-godišnjoj istoriji.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Play!
Foto: Play!

Zahvaljujući odličnom uspehu i pažnji publike na prošlogodišnjem Play!Con – u, rešili smo da ovog proleća organizujemo još jedno specijalno okupljanje posvećeno domaćoj gejming sceni.
Trenutno poznati učesnici događaja jesu Euclidean studio, Marija Škaljac i Nikola Bogdanović iz studija Qube, Goran Rajšić sa studijom Pet Project Games, kao i pobednici prošlogodišnjeg
PlayCon događaja – studio Munzesky, koji će podeliti nove detalje o projektu i otkriti kako je Sol Invictus uznapredovao u prethodnih 6 meseci.

Na konferenciji će zanimljivo predavanje održati i Milan Janković, urednik PLAY magazina. PlayCon će i ovoga puta voditi Vladan Gajbotron, poznati gejmer sa ovih prostora.
Qube duo će govoriti o uticaju pandemije korona virusa na razvoj igara i dizajn, ali iz perspektive kazino igara. Tema će biti i vođenje tima na distanci, sa osvrtom na probleme i pogodnosti koje sve to nosi sa sobom.

Goran Rajšić će takođe govoriti o uticaju pandemije na razvoj njihove nove igre. O ovom projektu koji mnogo obećava ste mogli čuti i od nas, a u pitanju je igra Ripout sa elementom
svemirskog horora i proceduralno generisanim čudovištima.

Prolećni skup gejming zajednice će propratiti još iznenađenja i noviteta, pa se zaputite na Play!Zine jutjub kanal i početak strima očekujte negde oko podneva. Tačno vreme strima biće
postavljeno na našem sajtu playcon.rs

Vidimo se!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.