Esports B92.net

Poznate grupe za regionalne IeSF kvalifikacije, evo sa kim će se Srbija takmičiti

Međunarodna Esports Federacija (IeSF) je danas izvukla grupe za regionalne kvalifikacije za Svetski Esports Šampionat, koji će se ove godine održati u Jašiju, u Rumuniji.

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. Pored toga, za Srbiju će se ove godine takmičiti i naša ženska CS:GO reprezentacija!

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za svetsko prvenstvo, dok će ostali prvo morati da se dokažu na regionalnim kvalifikacijama, gde će odmeriti snage sa drugim timovima i igračima iz Evrope. Ove kvalifikacije će se igrati onlajn!

CS:GO

Evropske CS:GO kvalifikacije će se odigrati od 01. do 09. juna. Srpski CS:GO tim, iNation, takmičiće se iz grupe D (EEU) sa reprezentacijama Azerbejdžana, Bugarske i Crne Gore. Na kraju kvalifikacija, ukupno 9 ekipa iz cele Evrope će ostvariti plasman na Svetski Šampionat.

Grupna faza

  • Srbija vs. Crna Gora – 03.06. u 19:00
  • Srbija vs. Bugarska – 04.06. u 19:00
  • Srbija vs. Azerbejdžan – 05.06. u 16:00

CS:GO za žene

Evropske CS:GO kvalifikacije za žene će se odigrati od 09. do 14. juna. Naša ženska CS:GO reprezentacija će nastupati u grupi B (EU B) sa reprezentacijama Izraela, Švedske i Turske. Na kraju kvalifikacija, samo jedna ženska CS:GO ekipa iz Evrope će se plasirati za Svetski Šampionat.

Grupna faza

  • Srbija vs. Izrael – 11.06. u 13:00
  • Srbija vs. Turska – 11.06. u 14:00
  • Srbija vs. Švedska – 11.06. u 15:00

Dota 2

Evropske Dota 2 kvalifikacije će se odigrati od 17. do 23. juna. Srpska Dota 2 reprezentacija će se takmičiti iz grupe A (EU B) sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Albanije. Na kraju kvalifikacija, ukupno 4 Dota 2 ekipa iz cele Evrope će se plasirati za Svetsko Prvenstvo.

Grupna faza

  • Srbija vs. Bosna i Hercegovina – 20.06. u 16:00
  • Srbija vs. Albanija – 20.06. u 19:30

PUBG MOBILE

Evropske PUBG MOBILE kvalifikacije će se odigrati 27. i 28. juna. Srpska PUBG MOBILE reprezentacija će igrati ukupno 12 mečeva od 27. do 28. juna. Tri najbolje rangirane ekipe iz Evrope će obezbediti plasman za Svetsko Prvenstvo.

Naknadno ćemo vas izvestiti o terminima plejof faza kvalifikacija, kao i o strimu na kome možete navijati za našu reprezentaciju!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.