Esports B92.net

Poznate grupe naših reprezentativaca na Svetskom IeSF šampionatu

Nakon serije domaćih kvalifikacija, sredinom avgusta smo otkrili ko će predstavljati našu zemlju na regionalnom IeSF turniru, a sada znamo i ko će biti njihovi protivnici!

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Prvi na scenu stupaju Dota 2 i PES21 igrači, koji će već 11. septembra odigrati svoje prve mečeve. Dota 2 ekipe su podeljene u četiri grupe od po 3. Po dve najbolje ekipe će proći iz svake grupe, a onda će se igrati single elimination BO3 format. Finalisti tog turnira će imati priliku da krajem godine otputuju u Izrael, gde će se održati završnica turnira. Našu Dota 2 reprezentaciju će predstavljati ekipa koja je se takmičila pod imenom Prasad. Oni se nalaze u grupi sa Rumunijom i Grčkom.

Što se PES-a tiče, Srbiju će predstavljati Bojan ”Boki Todor” Todorović, ali za razliku od Dota 2 kvalifikacija, ovde će četiri najbolja takmičara putovati u Eilat.

Tačno dve nedelje kasnije na red dolaze CS:GO i Tekken. Našu CS:GO reprezentaciju čine momci iz iNationa, koji će se naći u grupi D zajedno sa Turskom, Češkom, Ukrajinom i Estonijom. Kao i kod Dote, po dva najbolje dve ekipe iz svake grupe će proći u četvrtfinale, gde će ih sačekati isti format. Dve najbolje ekipe idu za Izrael.

Naš najbolji Tekken 7 igrač, Vlada ”Vold Heart” Stanković se nalazi u grupi sa Turskom, Bosnom i Slovačkom, ali za razliku od ostalih igara, ovde postoje samo tri grupe. Svakako, po dva najbolja iz svake grupe će formirati novu Round Robin grupu, odakle će tri najbolja igrača proći na IeSF završnicu.

Опис није доступан.

Prenos svih mečeva će početi u 19:30. Za sve buduće informacije o IeSF turniru, zapratite našu stranicu! Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.