Esports B92.net

Poznata lista igara na ovogodišnjem GEF esports šampionatu u Rijadu, bliže se kvalifikacije!

Globalna Esports Federacija (GEF) zvanično je otkrila koji esports naslovi će se igrati na ovogodišnjem Global Esports Games šampionatu, koji će se održati u Rijadu od 11. do 16. decembra.

RUR
Podeli
Foto: Global Esports Federation
Foto: Global Esports Federation

Bliži nam se treći međunarodni Global Esports Games šampionat. U pripremi za ovaj spektakularni događaj, koji će nas ove godine odvesti u glavni grad Saudijske Arabije, GEF je objavio listu igara, kao i detalje o predstojećim regionalnim kvalifikacijama.

  • eFootball
  • Dota 2
  • Street Fighter VI
  • PUBG MOBILE

Ovi naslovi su se već uveliko odomaćili na GEG šampionatu, ali ne smemo da zaboravimo da Street Fighter dobija nastavak posle više od 7 godina! To nije sve, jer će se u okviru turnira održati i žensko Dota 2 takmičenje.

Regionalne kvalifikacije će se održati u avgustu u onlajn formatu. GEF tek treba da objavi tačne datume i detalje o formatu regionalnih kvalifikacija.

Naravno, ovo znači da nam se bliže i nacionalne kvalifikacije, koje će, kao i svake prethodne godine, organizovati Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE). Nacionalne kvalifikacije će se održati u junu, a njihove termine ćemo uskoro objaviti!

Prošlogodišnji Global Esports Games, drugo izdanje prestižnog takmičenja koje povezuje esport, sport, tehnologiju, zabavu i kulturu, odigralo se od 15. do 17. decembra u istorijskom gradu Istanbulu, gde se preko 300 esportista iz 65 država takmičilo za titulu svetskog šampiona. Zlatne medalje su osvojili Vijetnam (PUBGM), Iran (eFootball 2023), Peru (Dota 2), Tajpej (Street Fighter V) i Tajland (Dota 2 za žene). Na turniru su se takmičile i srpske Dota 2, Street Fighter V i eFootball 2023 reprezentacije.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.