Esports B92.net

PlayCon Winter je stigao! Saznajte aktuelna dešavanja sa domaće gejming scene

Još samo dva dana je ostalo do najnovijeg izdanja regionalne gejming konferencije PlayCon Winter na kojoj vas očekuje preko 25 govornika, preko 20 zanimljivih predavanja, panela, intervjua i diskusija.

RUR
Podeli
Foto: Play!
Foto: Play!

Beograd, 25.11.2021 – PlayCon Winter 2021, regionalni skup gejming zajednice održaće se ovog vikenda 27. i 28. Novembra online putem Play! Youtube kanala. Prisustvo na skupu je potpuno besplatno oba dana i sva predavanja ćete moći pratiti od 12 časova pa do kasno popodne.

PlayCon u dva dana vikenda donosi bogat program, predavanja, brojne zanimljivosti i onlajn panele. Veterani gejming sveta sa ovih prostora će podeliti svoja iskustva vezana za stvaranje video igara, otkriće bitne savete za početak rada na video igri, a biće otkriveni i neki novi detalji vezani za popularne naslove sa ovih prostora, kao što su Scorn i Going Medieval. Viktor Popović iz studija Funcom će govoriti o svom globalnom iskustvu i lekcijama koje je stekao radom u gejming industriji preko grane.

Pobednici prošlogodišnjeg indie programa će na PlayCon Winter biti u ulozi predavača i otkriće kako projekat Sol Invictus stoji godinu dana kasnije. A saznaćete nešto više i o prvoj PlayCon besplatnoj školi programiranja za učenike 7. i 8. razreda koja se organizuje narednih nedelja. Tu je nezaobilazno takmičenje indie developera koje će pobedniku doneti nagradu od 5000$ za dalji razvoj projekta. Svi detalji i pravila oko proglašenja pobednika biće izneti na konferenciji.

U nastavku se nalazi finalni raspored predavanja i panela.

Organizator Play!, koji stoji iza digitalnog mesečnika Play!Zine, sprema još iznenađenja i objava vezanih za PlayCon u narednim nedeljama. Pratite zvanični sajt, kao i naše Facebook, Instagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju.

PlayCon Winter Program Subota 27.11.Foto: Play!PlayCon Winter Program Nedelja 28.11.Foto: Play!

Izvor: Play!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.