Esports B92.net

Pavle Žigić postao RUR Games.CON FIFA šampion!

Najvažniji beogradski FIFA turnir se posle dve godine pauze vratio na Sajam u halu 1 i sve je bilo spremno za još jedan spektakl. Vikend termin i dobar nagradni fond bili su preduslovi za odličan odziv što potvrđuje i veliki broj prijavljenih igrača (51).

Stevan Mačkić RUR
Podeli

Takmičenje je počelo nešto posle 13:00 u single elimination formatu, igrao se Kick-Off, a koliko je značajan bio ovaj LAN kup govori i činjenica da su se na njemu pojavila dobro poznata lica domaće FIFA scene poput braće Peršaj, šampiona Klik.CON turnira Draška Cerovića, kao i osvajača V4 turnira u Budimpešti i srpskog reprezentativca Miloša Krunića.

Nominalni favoriti su po planu prošli prve dve runde, ali već u trećoj dolazi i do prvog iznenađenja kada je Nemanja Jokić uspeo da napravi senzaciju i eliminiše trećeplasiranog takmičara iz 5. sezone A1 Adria lige Roberta Peršaja. Treće kolo bilo je kobno i za Draška Cerovića s obzirom da je Klik.CON šampion morao da čestita Pavlu Žigiću. Miloš Krunić je nakon dobrih partija za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za FIFAe Nations kup 2022 uspeo da prenese sjajnu formu i u novu sezonu, pa je tako pre Games.CON-a vezao dve LAN titule (Lansomnija i Sneakerville). Šampion Games.CON-a 2017 je relativno rutinski slavio protiv Andrej-Luke Čobanovića, Aleksandra Nikolića i Luke Trifunovića, ali je zato u četvrtfinalu morao da igra tri meča protiv Danila Stevanovića. Posle Danilove pobede u prvoj utakmici (1:0), Krunić je slavio u revanšu (1:0) tako da je treći meč odlučivao. LAN iskustvo Krunalexa tu dolazi do izražaja, FIFA strimer Crvene zvezde pobeđuje 2:1 i obezbeđuje svoje mesto u polufinalu. games.con fifa23

Robertov brat Luka svojim partijama na ovogodišnjem turniru je podsetio na svoje najbolje dane kada je osvajao turnire u Novom Sadu kao i Games.CON 2020. godine. On je bio slobodan u prvom kolu, a zatim je vezao tri pobede protiv Aleksandra Lazića, Viktora Rutonića i Nemanje Jokića.

Posle celodnevnog takmičenja, sve je bilo spremno za polufinalne mečeve. Na virtuelni teren najpre su izašli Luka i jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira Mihajlo Urošević. U dve utakmice, protiv mnogo iskusnijeg protivnika, Mihajlo je pokazao da je sa razlogom stigao do top 4 faze i poražen je zbog pravila gola u gostima (2:2 i 1:1). Sa druge strane Krunić i Žigić su se posle dva duela (Krunalex slavio 1:0, Pavle uzvratio 2:1) dogovorili da dodatni treći meč odluči pobednika. Poučen prethodnim dvobojima koje je vodio protiv Krunića pre dve godine, Pavle je drugačijim taktičkim pristupom sa reprezentacijom Francuske iznenadio svog protivnika i pobedom od 1:0 došao do prilike da se bori za naslov šampiona.

Veliko finale je i ovog puta opravdalo očekivanja i viđen je najneizvesniji dvoboj na celom turniru. Najpre je Pavle otvorio pobedom 2:1, a zatim je usledilo buđenje Peršaja i trijumf identičnim rezultatom. Atraktivni potezi i akcija u oba pravca rezultirali su nerešenim ishodom u trećoj (1:1) tako da su finalisti morali da igraju odlučujuću utakmicu. U poslednjem meču finala Luka dolazi do prednosti i činilo se da će titula otići u Novi Sad ali dobar presing Žigića primorava bivšeg igrača Vojvodine na grešku, koju takmičar iz Beograda surovo kažnjava, što je značilo da će jedanaesterci odlučiti novog šampiona. Dekoncentrisan zbog propuštene prilike, Luka promašuje penal na otvaranju, Pavle koristi svoja četiri i odbranom u pretposlednjoj seriji dolazi do konačnog trijumfa. Momku rođenom 2000. godine ovo je prva velika LAN titula, a EA Sports-ovu simulaciju igra još od naslova FIFA 09.

Konačan plasman:
1. Pavle Žigić – 450€ i poklon paket FSS
2. Luka Peršaj – 200€ i poklon paket FSS
3. Miloš Krunić – 100€ i poklon paket FSS

Čestitke svim učesnicima ovogodišnjeg turnira!

Lista svih RUR Games.CON šampiona :
2016 Stevan Mačkić
2017 Miloš Krunić
2018 Miloš Majdevac
2019 Miloš Majdevac
2020 Luka Peršaj
2021 Gianluca Di Stefano

2022 Pavle Žigić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.