Esports B92.net

Od Forze do Gran Turisma: Koji su najpopularniji automobili iz sveta gejminga?

Da li ste se ikada zapitali koji modeli automobila su najzastupljeniji u svetu video igara? Sada imate priliku i da saznate.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Foto: Sony Interactive Entertainment
Foto: Foto: Sony Interactive Entertainment

Kako prenosi Confused, Nissan Skyline je najpopularniji – pojavio se čak u 1271 put širom najrazličitijih žanrova video igara, čak 3 puta više od Nisanovog GT-R modela (462). Confused je takođe procenio koliko bi automobili sa ove top liste koštali u stvarnom životu, i koliko bi koštalo njihovo osiguranje.

Confused.com-most-popular-cars-in-video-games-autoFoto: Confused.com

Otkako se pojavio 1957. godine, Nissan Skyline je 65 godina kasnije i dalje popularan, barem kada su video igre u pitanju. Pored čuvenih trkačkih franšiza kao što su Assetto Corsa, Forza i Gran Turismo, Skyline-om smo imali prilike da se provozamo i u Mario Kartu i GTA V.

Srebro je osvojio Chevrolet Corvette, koji je za dlaku izgubio od Skyline-a sa rezultatom od 1270. Ipak, imajući u vidu da je Corvette star skoro 70 godina, ovo je zaista impresivan rezultat. Moramo da pomenemo da je Chevrolet kao brend ipak šampion – u svetu video igara se pojavio čak 2429 puta!

Treće mesto zauzeo je Ford Mustang, sa rezultatom od 1263. Ovaj model se pojavio u renomiranim naslovima kao što su Rocket League i Need for Speed.

Ako vas zanimaju trkačke simulacije i pikate Assetto Corsu, prijavite se za nacionalne kvalifikacije za veliki svetski SIM racing kup u Monaku!

Koji je vaš omiljeni automobil sa ove top liste?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.