Esports B92.net

Najbolje misije GTA serijala

Priprema za šesticu.

RUR
Podeli
Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Grand Theft Auto franšiza postoji još od 1997. godine i do danas nas je provela kroz najrazličitija okruženja, decenije, karaktere, ali i misije kojima se ne zna broj. Raznolikost misija je posebno proširila granice kada se serijal preselio u 3D svet, ali nažalost i veliki broj njih je postao dosadan i radije bi ih preskočili nego prolazili nekoliko puta kroz njih. Ipak, to znači da nam interesantne i zabavene misije ostaju dugo u sećanju, i uopšte nije problem igrati ih iznova i iznova. U nastavku ćemo izdvojiti neke od najboljih misija po našem, ali i po mišljenju ogromnog broja fanova ovog legendarnog serijala.

Caida Libre - Grand Theft Auto V

Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Zadatak je prilično jednostavan, ali veoma uzbudljiv. Kada rođak vođe kartela, Martin Madrazo, treba da svedoči na sudu, penzionisani kriminalac Michael De Santa i Trevor moraju prvo da obore njegov avion snajperom, a potom ga jure dok pada preko Los Santos-a i pustinje. Jedan od najuzbudljivijih momenata u igri je kada kontrolišete Trevor-a koji užurbano na motoru drži korak sa avionom, a igra oživljava ovo područje, sa farmama, visokim skokovima, životinjama, i momentima visokog rizika. Iako je serijal poznat po kvalitetnim jurnjavama automobilima, ova misija se i dalje posebno ističe.

Breaking The Bank at Caligula’s - Grand Theft Auto: San Andreas

Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Kulminacija nekoliko misija u kojima CJ i Woozie planiraju savršenu pljačku kazina, kao u filmovima iz Ocean’s serijala. CJ se maskira u jednog od radnika iz kazina, i gasom se pobrine za obezbeđenje,osoblje i posetioce, dok Zero diže u vazduh branu hidroelektrane da bi zgradu odsekao od električne energije. Međutim kada se pojave vaši Yakuza saveznici, stvari kreću da idu veoma naopako. Zero-v rival obaveštava vlasnike kazina, i dolazi do pucnjave, a CJ mora da stigne do krova da bi pobegao padobradnom, a potom helikopterom. Misija se neprastano komplikuje i eskalira, i stiče se utisak da je nekoliko misija spakovano u jedan sjajan paket.

Keep Your Friends Close - Grand Theft Auto: Vice City

Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Finale igre Grand Theft Auto: Vice City u kojem vas izdaje vaš saborac, Lance Vance, i staje na stranu vašeg nekadašnjeg šefa, Sonny Forelli-a. Zna se šta sleduje. Napad bez zadrške, u Scarface stilu, na vilu, i dramatična konfrontacija na krovu sa izdajnikom. Nakon toga Tommy se vraća u vilu da se sukobi i sa Sonny-jem, što dovodi do konačnog obračuna koji ostavlja vilu u ruševinama, vas bez prijatelja, ali i poraženim neprijateljima. Jedini način da zacementirate vaše mesto na vrhu piramide.

Three Leaf Clover - Grand Theft Auto IV

Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Mnoge GTA igre su imale misije pljačke, ali ovo je sigurno najbolja od mnogih. Niko i McReary braća pokušavaju da opljačkaju banku u sred Liberty City-a, a misija je inspirisana Michael Mann-ovim filmom Heat (1995). Plan pljačke se komplikuje, grupa počinje da se raspravlja između sebe, i gube jednog člana. Niko i ostali članovi bande moraju da nađu način kako da peške pobegnu, dok policajci polako ali sigurno naviru. Ova misija ima sve. Tonu akcije, smešnih trenutaka, i uzbuđenja. Čak i kada izgleda da će Niko pobeći u metro, i dalje vas očekuje kretanje kroz rizične podzemne tunele, pre nego što zaista nestanete sa kešom.

Dropping In - Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Šta da radite ako neko neće da vam proda hokejaški tim? Pa, sletite mu na glavu i oslobodite poziciju vlasnika tima. Luis Lopez dobija zadatak da likvidira Marki Ashvilli-a koji ne želi da proda hokejaški tim Liberty City Rampage, Ray Bulgarin-u. Helikopterom dolazite do masivne MeTV zgrade i tiho se padobranom spuštate na krov. Misija je puna adrenaliskih, uzbudljivih sekvenci, delova u kojima se morate šunjati, akcije, atentata i odličnog bekstva sa scene. Kada ispunite zadatak morate da skočite sa zgrade i sletite u kamion u pokretu. To se zove odlazak sa stilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.