Esports B92.net

Mesi postaje suvlasnik esports organizacije koju je osnovao Serhio Aguero

KRÜ je doveo verovatno najpoznatijeg sportistu na svetu. Kada će Đoković da uđe u esports vode?

RUR
Podeli
Foto: twitter.com/@KRUesports
Foto: twitter.com/@KRUesports

Čuveni fudbaler Leo Mesi se zvanično pridružio Serhiju Agueru i postao član izvršnog odbora argentinske esports organizacije KRÜ Esports.

Serhio Aguero je osnovao KRÜ Esports 2020. godine, koji je od tada oformio mnoge uspešne ekipe, uključujući Rocket League, FIFA, VALORANT i League of Legends. Osnivanje Rocket League i FIFA timova je bio logičan potez, pošto su obe igre bazirane na fudbalu.

Pre ove najave, kružile su glasine da Aguero više neće biti vlasnik organizacije, što je delom istina, pošto je sa dolaskom Mesija postao suvlasnik.

Sada kada je Mesi postao deo KRÜ Esportsa, organizacija je preko noći privukla dosta pažnje fanova i novinara. Imajući u vidu Mesijevu reputaciju, mnogi investitori i sponzori će sigurno biti zainteresovani za potencijalnu saradnju sa organizacijom, uključujući one koji su do sada poslovali isključivo sa tradicionalnim sportskim klubovima. Mesijev dolazak u KRÜ mnogi smatraju za svetlu tačku ove godine, pošto je 2023. u globalu bila prilično loša godina za esport.

Pored toga što je postao član izvršnog odbora, nije nam poznato da li će Mesi učestvovati u promotivnim aktivnostima organizacije.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.