Esports B92.net

Kraj jedne ere: Heroes of Newerth zvanično ugasio svoje servere

Jedna od najznačajnijih MOBA svih vremena, Heroes of Newerth, zvanično je ugasila svoje servere posle 12 godina rada. Počivaj u miru!

Božidar Radovanović RUR
Podeli

HoN je izašao u maju 2010. godine, u vreme kada su svetom MOBA vladali League of Legends i DotA. Može se reći da je ”pozajmio” sve najbolje od Dote i napravio vizuelno moderniju, dopadljiviju igru. Vrlo brzo se istakao kao atraktivna alternativa za popularni Warcraft III mod, praktično postavši ”azil za DotA izbeglice”.

Heroes of Newerth je izgradio veliku zajednicu posvećenih igrača, kao i sjajnu profesionalnu scenu, gde su svoju karijeru započeli mnogi uspešni Dota 2 igrači, kao što su N0tail, Fly, Zai, Insania, i mnogi drugi.

Kada se pojavio, HoN je koštao $30. Developeri su oko godinu dana kasnije, kada je izašla Dota 2 beta, shvatili da su napravili veliku grešku. Zato su prešli na F2P model, kako bi mogli sa da se takmiče sa LoL-om i Dotom 2.

Uprkos naporima da se igrači zadrže, HoN je i dalje bio u konstantnom zaostatku. Kako su LoL i Dota 2 napredovali, tako je HoN tonuo sve dublje. Sa HoN-om ”na aparatima”, developeri su nam prošle godine zvanično otkrili kada će ih ”ugasiti”.

I tako dođosmo do 20. juna 2022. godine. Rado ćemo se sećati Puppet Mastera, Deadwooda, Bombardiera, Chippera i mnogih drugih heroja. Nadamo se da ćemo jednog dana videti njihove portove u Doti 2!

Koji je bio vaš omiljeni heroj u Heroes of Newerth?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.