Esports B92.net

Kepa i Roksa u četvrtfinalu UEFA eEURO 2021 šampionata

Izvor: RUR

Sa fenomenalnom igrom naših momaka Marka ”Roksa” Roksića i Stefana ”Kepa” Slavkovića, Srbija je savladala reprezentacije Turske i Poljske i plasirala se u četvrtfinale UEFA eEURO 2021 šampionata.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Konami
Foto: Konami

Juče je počela finalna faza UEFA eEURO 2021 šampionata, gde su se sastali najbolji evropski PES timovi. Među njima je i naša reprezentacija, koja je imala izuzetan prvi dan takmičenja.

Našu reprezentaciju predstavljaju dva naša najbolja i najpoznatija igrača, Marko ”Roksa” Roksić i Stefan ”Kepa” Slavković, koji su takođe saigrači u čuvenom italijanskom timu, Romi. Na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu osvojili su srebrnu medalju, a posle jučerašnjeg dana već izgleda kao da su na dobrom putu da osvoje zlato.

Ekipe su podeljene na 4 grupe od po 4, a samo dva najbolja tima iz svake grupe prolazi u narednu fazu takmičenja. Sve utakmice do finala će se igrati na dve dobijene partije, dok će se veliko finale igrati na tri dobijene partije.

Ovako izgledaju sve grupe:

Grupa A

Srbija
Crna Gora
Poljska
Turska

Grupa B

Rumunija
Hrvatska
Portugal
Rusija

Grupa C

Španija
Grčka
Holandija
Nemačka

Grupa D

Francuska
Izrael
Ukrajina
Italija

Srbija je prvo ušla u okršaj sa reprezentacijom Turske, i malo je reći da su naši momci bili ubedljivi. Trijumfovali su sa rezultatom 7-3, čime su rezervisali duel sa reprezentacijom Poljske, koja je savladala reprezentaciju Crne Gore sa rezultatom 3-2.

Sa veoma jakim početkom, Srbija je dobila vetar u leđa i uspela da osigura pobedu u utakmici sa reprezentacijom Poljske sa rezultatom 3-2. Snimak ovog meča možete pogledati ovde.

Sa dve pobede i prvim mestom u grupi A, Srbija je ostvarila direktan plasman u četvrtfinale takmičenja, zajedno sa Rumunijom, Španijom i Francuskom. Svoj sledeći meč igraju u subotu, 10. jula, dok danas možete pratiti druge evropske reprezentacije u borbi za plasman u četvrtfinale. Žreb četvrtfinala još nije oformljen, tako da trenutno ne znamo ko će igrati sa Srbijom.

Mečeve možete pratiti na zvaničnom UEFA YouTube kanalu, dok naše momke možete gledati i na zvaničnom YouTube kanalu Fudbalskog saveza Srbije. Za sve dodatne satnice mečeva posetite ovu stranicu.

Četvrtfinale, polufinale i veliko finale će se odigrati 10. jula. Timovi će se se boriti za nagradni fond od €100,000, a šampioni će osvojiti dodatnih €40,000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.