Esports B92.net

Indie takmičenje u okviru PlayCon 2021 – Prijavi se i osvoji nagrade u vrednosti od 5000$

Beograd, 10.11.2021 – PlayCon Winter 2021, regionalna konferencija posvećena gejmingu i veštinama izrade video igara održaće se 27. i 28. novembra online na YT kanalu PlayZine, a pored bogatog, besplatnog programa učesnike očekuje i Indie takmičenje u kojem najtalentovaniji tim ima priliku da osvoji nagrade budžeta 5000$.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Playzine
Foto: Playzine

Indie takmičenje otvoreno je za nezavisne developere koji će moći da predstave svoje projekte u najboljem svetlu i dobiju šansu da osvoje vredne robne nagrade i finansijsku pomoć kao podršku daljem razvoju.

Pravo na učešće u takmičenju imaju Indie timovi osnovani između 01.01.2019 i 20.11.2021., a maksimalan broj članova tima ne sme da prelazi 6. Svaki Indie tim mora da pošalje prezentaciju koja ne treba biti duža od 10 minuta a u kojoj će predstaviti tim, predstaviti projekat i objasniti zašto je taj projekat kul a potom i obrazložiti kako će iskoristiti sredstva od potencijalne nagrade. Sve prezentacije će biti prikazane na PlayCon Winter konferenciji nakon čega će stručni žiri odabrati pobednika koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$. Žiri će doneti odluku najkasnije 7 dana po završetku PlayCon Winter konferencije a pobednici će se pratiti narednih 6 meseci kako bi se video njihov progress.

Rok za prijavu radova je 24.11.

Pored takmičenja za sve ljubitelje video igara rezervisano je dva dana kvalitetnog programa sa preko 20 govornika, najnovijim vestima sa domaće gejming scene, interesantnim panelima i predavanjima nekih od najboljih domaćih gejming timova, kompanija i profesionalaca.

Veterani game developmenta sa naših prostora podeliće svoja iskustva i dati savete o razvoju studija, igara, timova i ljudi, i na taj način napraviti “prečicu” svima koji se tek pridružuju velikoj industriji video igara.

Svoje prisustvo na konferenciji već su potvrdila neka od najvećih imena srpske gejming scene. EBB Software, studio iza nadolazećeg svetskog hita Scorn, govoriće o 3D umetnosti u video igrama, dok će studio Foxy Voxel, koji nam je doneo ovogodišnji hit Going Medieval, govoriti o stvaranju strastvene zajednice za igru. Očekujte još predavanja o praksi u game devu, gejmingu izvan prestonice, Crypto NFT igrama i kako zaraditi od njih, i još mnogo toga.

Prisustvo na PlayCon Winter je potpuno besplatno, a možete se registrovati već sada na zvaničnom sajtu playcon.rs.

Organizator konferencije Play! koji je ujedno i autor digitalnog mesečnika Play!Zine, sprema još iznenađenja i objava vezanih za PlayCon u narednim nedeljama. Pratite zvanični sajt, kao i naše Facebook, Instagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju. LISTA DO SADA POTVRĐENIH TEMA I UČESNIKA GLASI:

Kako postati i opstati kao indie developer?

  • Distill Games – Žarko Petrović
  • Tectonic Games Studio – Andria Milivojević
  • Mad Mage Games – Uroš Panić

Game Dev Prakse- kako do njih i zašto?

  • Crater – Vid Rajin, Tatjana Gadža, Dragan Kuburović, Bojana Simić

Tajne uspeha hypercasual biznis modela

  • CrazyHubs – Borislav Vesnić, Luka Budimir, Martin Mitrović, Kristina Panić

Organizuj svoj game dev projekat!

  • Snowation – Snežana Đurić

Metaverses and Digital Twins – Upotreba game endžina izvan industrije video igara

  • Valsogard Enterprise – Dragoslav Pavlović

AI u gejmingu

  • Two Desperados – Marko Jevremović

Vizuelni razvoj igre SCORN – 3D modeling i texturing pipeline

  • EBB Software – Nikola Milićević

Sol Invictus spotlight – One Covidyear later

  • Munzesky Studio – Aleksandar Petrović, Miloš Živković, Ivan Stikić

NFT, Crypto i gejming – zarada kroz igranje

  • Play!Zine – Milan Janković

Još tema stiže uskoro!

  • Entertainment Forge – Darko Peninger
  • Foxy Voxel – Severin Malinović
  • PlayStudios Belgrade – Yonni Zohar
  • Funcom – Viktor Popović

Independent – Goran Breberina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.