Esports B92.net

Hakeri ukrali od Electronic Arts-a kodove za Fifu 21, Battlefield endžin i druge ”sitnice”

Electronic Arts je potvrdio da su loši momci interneta uspeli da se dokopaju izvornog koda za Fifu 21, Frostbite endžin i druge jedinstvene softvere.

Rastko Zorić RUR
Podeli

Za koga navijati kada vam se ne dopada nijedan tim? Iako je EA višestruki osvajač nagrade za najgoru gejming firmu, ipak ne može da nam ne bude žao kada čujemo u kakvu nezgodu su sad zapali. Već neko vreme se vodi tiha bitka oko sledećeg Battlefield naslova. Činilo se da se hakeri na internetu utrkuju ko će više poverljivih informacija da izbaci o pucačini koju je kompanija tako vešto skrivala, a ovo nedelje se situacija još više zakomplikovala.

Intelektualno vlasništvo EA-a se našlo na mračnim internet pijacama jer su hakeri ukrali kod za Fifu 21 i server za mečmejkovanje i Frostbite endžin koji pokreće Battlefield i Madden franšize. Softver za razvoj igara (SDK) je takođe među nekih 780 gigabajta za koje je licitacija već počela. Hakeri tvrde da softver ima sposobnost da iskoristi sve EA-ove usluge, a svetla strana ove priče je da su podaci korisnika za sada bezbedni.

Electronic Arts je potvrdio da se zaista desio upad na njihovu mrežu i da su već poboljšali bezbednost, tako da ne očekuju da ovo ima veliki uticaj na njihov biznis i igre. Stvarno EA? Videćemo da li kompanija ili hakeri blefiraju, i ko će izaći živ iz okršaja lošeg i zlog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.