Esports B92.net

Era inovacija u svetu gaminga: Play! predstavlja 4. broj Play!Retro specijala

Uskočite u vaš De Lorean, TARDIS, Vindensku crvotočinu ili bilo koji vremeplov koji imate i pridružite nam se na još jednom putovanju u ranu istoriju video igara.

RUR
Podeli
Foto: Play!
Foto: Play!

Bili smo svedoci nastanka prve video igre polovinom prošlog veka, obišli smo Zlatnu eru, prisustvovali krahu industrije i njenom veličanstvenom oporavku, a sada je došlo vreme da posetimo i doba inovacija u svetu gejminga – rane devedesete.

Na stranicama četvrtog broja Play!Retro specijala upoznaćemo se sa naslednikom kralja svih konzola, Super Nintendo Entertainment System (SNES), prisetiti osnivača najveće dinastije konzola, PlayStation, ali i Seginog velikog kiksa.

U ovom izdanju ćemo istražiti epohu u kojoj su video igre prelazile iz dvodimenzionalnih u trodimenzionalne svetove, otvarajući vrata za potpuno nove avanture. Zahvaljujući razvoju revolucionarnih tehnologija, u ovom periodu su nastali novi, do tada neviđeni žanrovi u svetu gejminga, dok su mnoge legendarne franšize ugledale svetlost dana, uključujući Doom, Sonic the Hedgehog, WarCraft i mnoge druge. Ne smemo da zaboravimo na kompanije koje su nastale u ovo vreme, zahvaljujući kojima su video igre postale jedan od najpopularnijih, ali i najprofitabilnijih medija na celom svetu.

Zbog ubrzanog rasta industrije i ogromnog broja kvalitetnih igara ovog doba, u ovom broju Play!Retro specijala ćemo pokriti period od 1990. do 1995. godine, da bismo u narednom posetili drugu polovinu 90-ih i ”zagrebali” treći milenijum.

Šta kažete? Nemate vremeplov? Bez brige, poslaćemo vam razglednicu!

ČETVRTI BROJ PLAY! RETRO SPECIJALA MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU.

Prethodne brojeve Play!Retro specijala možete pročitati OVDE!

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.