Esports B92.net

Direktor Juventusa Andrea Anjeli uporedio Super Ligu sa Fortnajtom

Direktor Juventusa i jedan od vodećih ljudi iza sada već propale Super Lige, Andrea Anjeli, je nastavio da brani svoj projekat uporedivši ga sa popularnim video igrama kao što su Fortnite i Call of Duty.

Rastko Zorić RUR
Podeli
Foto: screenshot/youtube.com/Juventus
Foto: screenshot/youtube.com/Juventus

Nekoliko vlasnika velikih evropskih fudbalskih klubova objavilo je 18. aprila da želi da formira odvojenu Super Ligu u kojoj će se takmičiti njihovi klubovi i timovi koji budu pozvani. Fudbalski svet je odmah oštro reagovao i navijači su se na globalnom nivou okupili i zaustavili ovaj projekat. Međutim predsednici Real Madrida i Juventusa i dalje veruju da je ovo neophodan korak za fudbal.

Obraćajući se u italijanskim novinama, predsednik Juventusa je izjavio da je jedan od glavnih problema modernog fudbala skraćivanje pažnje mladih, uzrasta od 15 do 24 godine. Navodno je glavna ideja Super Lige bila da se takmiči sa igricama, koje su mnogo bolje koncentrisane na raspon pažnje omladine zadnjih godina. Vlasnik Real Madrida je u nekoliko navrata predlagao da utakmice traju kraće od 90 minuta, kako bi više privukle pažnju gledalaca.

Anjeli dodaje da oko 40 procenata mladih između 15-24 godina, ne interesuje fudbal, zato bi trebalo kreirati takmičenje koje će preslikati virtuelna takmičenja. Italijan je rekao da se Fortnite i Call of Duty već bore za pažnju dece koja će postati budući kupci. Veoma neobičan način vlasnika da kaže da je Super liga zasnovana na ideji da privuče mlade, ali pandemija je ozbiljno finansijski pogodila neke klubove, pa su izgleda i deca počela da liče na novčanice.

Iako u ovom trenutku izgleda kao da je projekat kompletno obustavljen, direktor Real Madrida smatra da je ovo nešto što će zaživeti u nekom trenutku?

Da li se vama dopada ideja Super Lige i da li vas i u jednom trenutku podsetila na gejming takmičenja?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu