Esports B92.net

Darko ”DauT” Dautović je pobednik Age of Empires II Red Bull Wololo III turnira

Ukoliko niste znali, Srbija ima predstavnika u Age of Empires II koji je iznenadio čitavu profesionalnu scenu pobedom na Wololo III turniru.

Rastko Zorić RUR
Podeli
Foto: Gamer Legion
Foto: Gamer Legion

U veoma nepredvidivom Red Bull Wololo III turniru, punom neočekivanih rezultata i preokreta, Darko ”DauT” Dautović uspeo je da stigne do finala i triumfuje nad austrijskim igračem Kaiem ”Liereyy” Kalingerom rezultatom 4-3. DauT nije bio jedan od favorita, jer se morao kvalifikovati za ovaj događaj. Osam igrača je dobilo pozive, dok je drugih osam moralo da prođe kroz kvalifikacije. Međutim pomoću nekih inovativnih strategija, AoE II veteran je pokazao da su najbolje godine možda još uvek pred njim. Šampion je osvojio $8,000, dok je drugoplasirani Liereyy završio sa $5,000.

DauT je počeo takmičenje u veoma teškoj grupi, i dobrodošlicu mu je poželeo argentinski igrač Capoch koji mu je naneo prvi i jedini poraz na ovom turniru. Srbin je izašao kao drugoplasirani iz grupe a prvo iznenađenje je usledilo kada je Darko pobedio osvajača Wololo I turnira, Mr_Yo-a iz Kine. Nakon toga je sledila pobeda u polufinalu nad ACCM-om rezultatom 3-1, a nakon četri dana igranja, Darko je čekao protivnika u finalu. Igrač GamerLegion organizacije našao se još jednom leđima uz zid, ali je srčanom igrom uspeo da pobedi na dve mape i preokrene rezultat u svoju korist i završi finalnu seriju sa 4-3.

Ne samo da je ovo velika pobeda za DauT-a, već i za čitavu Age of Empires II zajednicu. Turnir je pokazao da skoro niko ne može predvideti ko će pobediti i da je trofej mogao lako da ode bilo kom top 10 igraču. Ova dinamika je dobra za rast igre kao esportsa i možda će povećati interesovanje pred zanimljivi Hidden Cup 4 turnir. Snimak finala možete pogledati ispod a uskoro ćemo imati i intervju sa Darkom tako da nas pratite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu