Esports B92.net

Da li znate koji Valorant igrači su do sada najviše zaradili?

Prošle nedelje je Valorant proslavio svoj prvi rođendan, a samo koji dan pre toga se završio i prvi internacionalni lan turnir, VCT Masters. Igra napreduje iz dana u dan, a Valorant kao esport tek počinje da privlači veliku publiku.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Ipak, neke ekipe su se do sada pokazale kao bolje od drugih, zbog čega su organizacije bile spremne da ulože velike sume novca i zbog čega nagradni fondovi na turnirima postaju sve veći i veći. Mi smo malo istraživali o osvojenim nagradama, pa smo odlučili da podelimo sa vama listu igrača koji su do sada uspeli da zarade najviše novca!

Krenućemo od momaka koji su zasluženo na vrhu ove liste, a ako ste imalo pratili Valorant, znate da ovo nije nikakvo iznenađenje. Početna četvorka Sentinelsa, koju čine ShahZaM, SicK, Dapr i Zombs je do sada od turnira zaradila $88,000-89,000. Polovina ove zarade je došla baš sa VCT Mastersa, gde su osvojili $200,000, ali dominacija u Severnoj Americi tokom prošle godine se pobrinula za drugu polovinu. Ipak, prvi na listi se nalazi Zombs, koji je uspeo preko nekog manjeg turnira da dođe do tih 1,000 dolara, zbog čega je nešto bogatiji od svojih saigrača. Riot Games

Možda je na ovoj listi trebao da se nađe Sinatraa, ali je sam kriv zbog toga što se ovde ne pojavljuje. O njegovim greškama ne želimo da pričamo ovde, ali želimo da kažemo da je Tenz to odlično iskoristio, pošto je postao nova zvezda Sentinelsa i igrač koji se nalazi na 5. mestu po zaradi. Nije imao toliko uspeha u dresu Cloud9-a, ali titulom VCT Mastersa je uspeo da se približi svojim saigračima, što je definitivno zasluženo, jer ga mnogi smatraju najboljim igračem na svetu.

Sledeći na ovoj listi su momci iz Team Liquida. Početna četvorka koju čine ScreaM, Kryptix, L1NK i Soulcas je uspela do sad ada zaradi $36,000-39,000. Iako je ovo daleko od prve petorice, možemo reći da je ovo lepa cifra za samo godinu dana takmičenja. Doduše, ako gledamo njihove rezultate, koji su bili veoma promenljivi, možemo reći da je ovo odličan rezultat, ali da je mogao biti i mnogo bolji. Dolaskom Jamppija su postali prava sila, zbog čega sam siguran da je njihovo vreme tek pred njima. Riot Games

Deseti i poslednji igrač kojeg ćemo staviti na ovu listu dolazi iz Južne Koreje. Radi su o Rb-u, zvezdi Vision Strikersa, verovatno i najbolje ekipe iz Azije. Ako ne bismo gledali poslednje kvalifikacije, ne bi bilo sumnje da su najbolja ekipa iz Južne Koreje i Azije, ali činjenica da su propustili priliku da se plasiraju na VCT Masters je dosta toga promenila. Da su se plasirali tamo, RB bi verovatno bio viši na ovoj listi, ali ovako će morati da se zadovolji 10. mestom sa $34,502.

Da li vas je iznenadila ovakva lista? Verujem da bi uskoro ovim momcima mogli da se pridruže i članovi Fnatica, ali polako. Valorant je još uvek tako mlada igra i jedva čekam da vidimo šta nas čeka u budućnosti!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu