Esports B92.net

Blizzcon 2019 – Pregled prvog dana

Blizzard je izgleda odlučio da nam naredne godine da sve što želimo. Gledajući prvi dan Blizzcona, teško da možemo na nešto da se žalimo

Borislav Lalović RUR
Podeli

Naravno, uvek će biti neko nezadovoljan, ali po količini prikazanog sinoć, mislim da nemamo baš puno razloga za to. Kick off je bio onakav kakav sam i očekivao. Kratko ali emotivno (gotovo do suza) obraćanje J. Allena Bracka u kome je pre svega izrazio žaljenje zbog tromosti i neadekvatne reakcije u famoznoj Hong Kong + Hearsthone situaciji. Obraćanje je postiglo željeni “damage control” efekat i čini mi se prilično iskreno prihvaćeno i od publike u sali. Naravno, suspenzija i dalje stoji, nije bilo ni vreme ni mesto da se preduboko ulazi u sve to. Iskreno, gledajući ponovo celo obraćanje stekao sam utisak da bi u narednim danima moglo da dođe do ponovne revizije i eventualnog dodatnog skraćivanja kazne. Nakon toga, krenulo je famozno odbrojavanje i kada je tajmer sišao na nulu dobili smo...

Diablo 4 – Cinematic trailer koji najavljuje četvrti punokrvni (o da, sa puno krvi) nastavak franšize u kome ćemo se boriti protiv Lilith ćerke iskonskog zla “Lord of Hatred”. Sudeći po panelu koji je bliže predstavio naslov, ovo je još u plitkoj alfa fazi razvoja i načekaćemo se. Ali ono što je dobro jeste činjenica da ćemo imati 5 klasa, poboljšan sistem talenata, mounte i iskonsku borbu koja najviše podseća na Diablo 2.
Nakon kratke prezentacije, scenu je ponovo preuzeo gospodin Brack i najavio nekoliko stvarčica. Prvo, dobijamo novog commandera u SC2, nakon toga tu je Deathwing za HotS, a rečeno nam je da uskoro očekujemo i datum izlaska za Warcraft 3 reforged.

World of Warcraft nastavlja jako, barem što se priče tiče. Bili smo svedoci fenomenalnog trejlera koji najavljuje novu ekspanziju. U epskoj borbi, Sylvanas spušta Lich Kinga na kolena i cepajući Helm of Domination otvara portal u Shadowlands. Da, leakovi su bili u pravu što se imena tiče. Pored najave u ceremoniji otvaranja, Ion je održao i poseban panel gde je bacio malo svetla na to šta će se dešavati u narednoj ekspanziji, a full deep dive panel očekujemo danas pa ćemo znati sve što je moguće za sada.

Nakon toga vreme je došlo za najavu nove ekspanzije za Hearthstone – Descent of Dragons. Ova ekspanzija naravno donosi brdo novih karata, nove mehanike i novi mod igranja “Battlegrounds”, koji je u suštini Blizzardov auto-chess. Nova hero karta je moćni Galakrond, a najnovija mehanika “invoke” služi da ga dodatno unapredite. Battlegrounds je mod za 8 igrača i još uvek nije najjasnije kako će sve ovo izgledati u praksi. Posle uvoda u nove dodatke za Hearthstone, imali smo priliku da vidimo i predstavljanje Overwatch 2 naslova.

O da, dobićemo punokrvni nastavak franšize ali čini mi se da su ljudi podcenili količinu toga što ćemo dobiti u O2 igri. Gledajući Overwatch panel posle otvarajuće ceremonije videli smo da ćemo ne samo dobiti nove heroje, nove pvp mape, story i co-op modove, novi pvp mod (push), nego na sve to i revamp starih likova i osveženu grafiku. Malo li je. Dodajmo tome da će pvp iskustvo biti simultano tj. moći ćete zajedno da igrate sa drugarima koji nemaju Overwatch 2. Pri tom, kada pređete konačno u dvojku, sve svoje stvari iz keca će preći sa vama, dakle svi skinovi, apgrejdi i sve ostalo. Overwatch 2 je takođe u ranoj alpha fazi i ne zna se puno, ne znamo ni datum izlaska a ni cenu. Uzimajući sve u obzir, chill out, nismo dobili malo, a možda bude i mnogo više.

Sve u svemu, danas ćemo dobiti još više novih detalja vezanih za novi Diablo, novu WoW ekspanziju kao i nove informacije vezane za W3 refoged. Naravno, mi smo tu da vam prenesemo sve najvažnije informacije i utiske kao i uvek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.