Esports B92.net

HotS: Nema više HGC-a!

Nakon nekoliko nedelja tišine i teške situacije za sve igrače i druge umešane u Heroes Global Championship, najviši oblik profesionalnog HotS takmičenja, nažalost po sve, na kraju su došle negativne vesti za sve ljubitelje ovog profesionalnog HotS takmičenja.

Nikola Savić RUR
Podeli

Naime, nedelje spekulacija su prošle i od strane novog predsednika Blizzarda nam stižu tužne vesti da su Heroes Global Championship i Heroes of the Dorm otkazani za 2019. godinu.

Ovo verovatno dolazi kao rezultat mnogih turbulencija u Blizzardu, počev od same promene izvršnog direktora, preko finansijske krize koju Activision-Blizzard doživljava poslednjih par meseci, kada su njihove akcije pale za preko 50%, do toga da prosto ova esport liga nije uspela da prikupi dovoljno veliku publiku da bi opravdala ogromne trošle koje HGC iziskuje.

Ne znamo kakva će dalje biti podrška za profesionalno igranje HotS-a, ali je u pismu obraćanja, koje možete u celosti pročitati na ovom linku, rečeno da će igra nastaviti da dobija “održivu podršku”, ma šta to tačno značilo, ali se i dalje nadamo najboljem.

HotS je svakako fenomenalna igra koja i dalje sa naše strane na RUR portalu će dobijati veliku podršku i nastavićemo da redovno izveštavamo o svim novinama, i pored trenutnog gašenja podrške za HGC.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.