Esports B92.net

HotS: Fenix nerf, buff za svima omiljenog pandu Chena

U noći između srede i četvrtka stigao je najnoviji patch sa balans izmenama za popularnu Blizzard mobu Heroes of the Storm, nakon što je prvobitno nastao problem sa patchovanjem zbog novog UI sistema, koji je pravio bagove, pa je morao da bude uklonjen.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Ovaj patch dolazi dve nedelje nakon dolaska Fenixa u igru, i jako je dugo čekan zbog nadmoćnosti legendarnog Protoss ratnika, koji je dominirao u Quick Match i koji je bio instant ban u svim sistemima banovanja.

Fenix je sada dobio par nerfova na svim poljima, to nisu preterani nerfovi, jer Blizzard nije želeo da prenagljuje. Smanjen mu je Basic Attack, smanjen mu je damage na Plasma Cutter(Q) i oslabljeno je nekoliko jakih i popularnih talenata. Videćemo u narednom periodu kakav će to uticaj imati na partije.

Nefovan je i Hanzo tamo gde su se igrači žalili. Natural Agility (Trait) če imati 5 sekunde duži Cooldown, a talenat Serrated Arrows (W) više neće imati ludački damage, pa će biti teže solo raditi kampove.

Tracer je dobila sitne nerfove na osnovnim statsima, dok je Varian dobio povećan Health i regeneraciju, ali mu je smanjen bonus na Taunt.

Medivh i Nova su dobili par štelovanja na manje i više popularnim talentima, dok je kod Support heroja Malfurion dobio nerfove na Regrowth i Moonfire damage, a Kharazim solidno povećan HP i regeneraciju, kao i lečenje na Transcendence (Trait)

I Warriori su u ovom patchu videli dosta poboljšanja, pa su tako Chen, Dehaka, Zarya i Leoric dobili bafove, dok je Tyrael dobio solidan broj izmena, kako bi balansirao njegove talente. Chen je prošao posebno dobro, kao heroj koji je jako omiljen kod publike, a kome je potrebna pomoć kako bi bio konkurentan, pa je dobio odlična poboljšanja na brojnim ranim talentima.

Ne treba zaboraviti ni veoma značajnu izmenu, a to je da osobine Sylvanas više ne “gase” zgrade, već to može od sada činiti samo sa Basic Attackom, koji je zbog toga nešto malo povećan.

Detaljnu listu svih ovih promena možete videti na zvaničnom sajtu, prateći ovaj link. Kako je patch sinoć dospeo u igru, sve promene možete odmah i sami da testirate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.