Esports B92.net

Virtus.pro menadžer otkriva koliko zarađuju najbolji ruski Dota 2 igrači

Menadžer Virtus.pro-a, jedne od najuspešnijih esports organizacija u Rusiji i šire, otkrio je koliko zarađuju najbolji Dota 2 igrači iz ovog područja. Da li ste očekivali ovoliku sumu?

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Tokom intervjua sa ruskim portalom Moscow 24, menadžer Sergej ”F1y1eaf” Glamazda je izjavio da ruski Dota 2 esportisti na najvišem nivou takmičenja godišnje zarađuju u proseku od 150 do 200 hiljada dolara. Ovaj iznos može da se poveća ili smanji u zavisnosti od rezultata ekipe.

Dodao je da, pored regularne plate, većina njihove zarade dolazi od novčanih nagrada sa turnira. Organizacijama takođe ide procenat ovih novčanih nagrada, ali veliki broj zarada dolazi i od sponzora.

Ruski Forbs izveštaj iz 2020. godine tvrdi da maksimalna mesečna plata za esports igrače 35.000 dolara, što ispadne 420.000 dolara godišnje. Ovaj iznos je rezervisan samo za najbolje igrače međutim.

Većina igrača mesečno zarađuje od 10.000 do 15.000 dolara, dok novajlije mogu da očekuju 2.000 do 5.000 dolara mesečno. Manje organizacije plaćaju od 500 do 1.000 dolara.

Šta mislite o ovom iznosu? Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.